У Києві покажуть резонансну французську документалку

У Києві покажуть резонансну французську документалку "Дякую, шефе!"

Укрінформ
У рамках Місяця документального кіно, який у Франції та поза її межами проводить Національний центр кінематографії, у Києві відбудеться показ стрічки "Дякую, шефе!".

Про це повідомляє прес-служба Французького інституту в Україні, який разом з журналом "Політична критика" є організаторм події.

"Стрічка "Дякую, шефе!" стала культовою під час цьогорічних протестів у Франції. Вона розповідає про боротьбу двох простих працівників з гігантом люксової індустрії LVMH. Відбудуться лише два покази в Україні - 22 та 24 листопада о 19.00 в київському кінотеатрі "Жовтень" (вул. Костянтинівська, 26)", - зазначається в повідомленні.

Режисер фільму Франсуа Рюффен, лівий активіст, журналіст та засновник газети "Факір" (араб. "Бідність").

Фільм про Джойселін та Сержа Клюр, у яких все йде шкереберть: фабрика, де вони працювали, виробляла костюми Kenzo (група LVMH) в Пуа-дю-Нор, біля Валансьєнн, але виробництво перенесли в Польщу. І ось пара залишилася без роботи. Вони загрузли в боргах, ще й відтепер ризикують втратити свій будинок.

У цей момент у їхні двері стукає Франсуа Рюффен, який впевнений, що їх урятує. Разом з бельгійським податковим інспектором, делегаткою від Загальної конфедерації праці черницею-комуністкою та двома колишніми продавцями з торгового центру "Самаритен" він вирішує донести справу подружжя Клюр до генеральної асамблеї LVMH і вперто налаштований достукатися до серця виконавчого директора групи Бернара Арно.

Та чи зможуть ці бунтівники-Давиди здолати мільярдера-Голіафа? Чи вдасться банді чотирьох із Пікардії обдурити провідного світового виробника предметів розкоші і найбагатшого чоловіка у Франції?

Трейлер фільму з українськими субтитрами. Тривалість: 1 година 30 хв. Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Також у рамках програми показу у середу, 23 листопада, о 19.00 у приміщенні Центру візуальної культури відбудеться дискусія щодо проблем, піднятих у фільмі. В рамках дискусії планується обговорити, чому робітники в країнах першого світу втрачають роботу, які причини втечі капіталу, які умови очікують на робітників всесвітньо відомих компаній в країнах другого і третього світу, зокрема в Україні, та якими практичними інструментами спротиву вони володіють.

Місяць документального кіно - подія, заснована Національним центром кінематографії 17 років тому з метою популяризації цього кіножанру. На сьогодні проект об'єднує понад 2 тисячі культурних, соціальних та освітніх установ у Франції та поза нею. Цьогоріч в рамках події вони покажуть більш ніж 1600 фільмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-