Держкіно назвало фільми, на які дасть 5 мільйонів

Держкіно назвало фільми, на які дасть 5 мільйонів

Укрінформ
Державне агентство України з питань кіно підписало державні контракти на виробництво трьох фільмів, що є переможцями Восьмого конкурсного відбору. Дві стрічки - повнометражні документальні, одна - короткометражна. 

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Держкіно.

"Підписано державний контракт з компанією ТОВ "Альбатрос Коммунікос Україна" на виробництво повнометражного документального фільму "Перша сотня". Контрактом передбачено державну фінансову підтримку розміром 1 989 325 грн, що становить 50% загальної вартості фільму. Режисери та автори сценарію стрічки - Ярослав Пілунський і Юлія Шашкова, продюсер - Анна Капустіна. Фільм розповідатиме про громадських активістів Революції Гідності, які пройшли тяжкий шлях з перших днів Майдану", - йдеться в повідомленні. 

За контрактом з ПП "Кінокомпанія "МАГІКА-ФІЛЬМ" на виробництво повнометражного документального фільму Олександра Течинського "Дельта" надається державна фінансова підтримка розміром 2 млн 70 тис. грн, що становить 40% загальної вартості фільму. Стрічка зніматиметься в українсько-німецькій копродукції. Автор сценарію - Юлія Сердюкова, продюсери - Геннадій Кофман та Юлія Сердюкова. 

Фільм про те, як на перехресті дикого Сходу й цивілізованого Заходу мешканці дельти Дунаю заробляють на життя важкою працею - косінням очерету взимку, але всі як один мріють про фантастичний улов - легендарну білугу, варту цілого статку. Режисер фільму Олександр Течинський планував зняти цей фільм ще з 2013 року, але мусив відкласти ідею спершу через зйомки революції, а потім через роботу фотожурналістом у зоні бойових дій.

За контрактом зі Студією "ВІАТЕЛ" на виробництво короткометражного фільму "Гойдалки" надається 100% державної фінансової підтримки розміром 927 тис. 609 грн. Це побутова драма, режисер та автор сценарію якої - Валерія Сочивець, продюсер - Галина Криворчук. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-