У Сумах відбудеться міжнародний фестиваль рок-н-ролу

У Сумах відбудеться міжнародний фестиваль рок-н-ролу

Укрінформ
У Сумах з 18 по 20 листопада проходитиме щорічний музичний фестиваль рок-н-ролу «REBEL FEST#5», що збирає найяскравіших представників стилів рокабілі та сайкобілі з України та закордоння.

Про це під час прес-конференції в обласному прес-клубі повідомив організатор заходу Іван Задесенець.

«В Україні є тільки чотири фестивалі, де мають змогу виступати колективи, що грають рокабілі та сайкобілі. Один з них - у Сумах. Він вже зайняв свою нішу», - наголосив організатор.

За його словами, подібні фестивалі у Сумах проводити важко. Свого часу у місті працювали майданчики, концерти на яких були безкоштовними, це і сформувало споживацьку культуру сумчан. Між тим, на думку Задесенця, при більшій підтримці влади чи бізнесових кіл фестиваль міг би приносити інвестиції місту, адже першими квитки на концерти в Сумах розкуповують харків’яни та кияни.

Рокабілі (англ. Rockabilly) - музичний жанр, ранній різновид рок-н-ролу, що являє собою синтез рок-н-ролу і кантрі-музики (особливо її південного піджанру — хілбілі і, можливо, блюграс). На рокабілі також великий вплив мали свінг і бугі-вугі.

Сайкобілі (англ. Psychobilly) - жанр рок-музики, що поєднує експресію і агресивність панк-року з мелодикою кантрі і рокабілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-