На кінофестивалі у РФ покажуть фільм BABYLON'13 про конфлікт на сході України

На кінофестивалі у РФ покажуть фільм BABYLON'13 про конфлікт на сході України

Укрінформ
Міжнародна прем'єра фільму "Десять секунд" Юлії Гонтарук (виробництво BABYLON'13) відбудеться на міжнародному кінофестивалі "Артдокфест-Росія", що проходитиме в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі 1 - 9 грудня.

Про це Укрінформу повідомила піар-директор фільму Оксана Косик.

"Фестиваль "Артдокфест" відомий своєю особливою позицією серед російських фестивалів. Це чи не єдиний фестиваль у Росії, який показує українське документальне кіно про події, що відбуваються на Сході нашої країни. Дебютна повнометражна стрічка Юлії Гонтарук розповідає про людей, у мирне життя яких вторглася війна. Перший обстріл мирного Маріуполя 24 січня 2015 року, який вівся із систем залпового вогню "Град" з боку території, окупованої проросійськими бойовиками", - зазначила вона. 

За словами режисерки, це історія про нашу спільну трагедію, яка все змінила півтора року тому, в день обстрілу мікрорайону Східний. "Це про простих людей, про справжні почуття і переживання і про те, що життя сильніше смерті, про відчуття цих людей, коли за 10 секунд твоє життя перевертається і воно більше вже ніколи не буде таким, яким було раніше", - сказала Гонтарук.

Фільм уже отримав премію імені Андрія Матросова на Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, Срібну нагороду на Rivne International Film Festival "Dream City", був відзначений як кращий документальний фільм на KanivFest, кращий документальний повнометражний фільм на кінофестивалі "КіТи", Україна.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-