На Банковій відкрилася виставка

На Банковій відкрилася виставка "Малевич. Поза межами полотна"

Фото
Укрінформ
В Адміністрації Президента України у п'ятницю відбулося відкриття виставки, присвяченої найвідомішому киянину у світі - художнику Казимиру Малевичу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, виставка "Малевич. Поза межами полотна" запрацювала на другому поверсі АПУ Second Floor Art Center.

"Ідея виставки полягала в тому, що ми хотіли знайти такий собі "геном супрематизму" і розібрати його "на ДНК". Яким чином? Дуже просто, маючи звичайний смартфон, кожен бажаючий може сфотографувати будь-який фрагмент картини. Це і буде ваш особистий "ДНК Малевича", який більше ніхто не повторить. Тому що цей кут зору належить тільки вам", - заявив під час відкриття виставки автор концепції, співзасновник Українського кризового медіа-центру Геннадій Курочка.

Він підкреслив, що картини Малевича лише на перший погляд здаються безсистемними. "Для мене було відкриття, що таки є система. Якщо з будь-якого полотна ми приберемо хоча б одну фігуру, втрачається конструкція, баланс. І наступним відкриттям було створення Малевичем такого собі екосередовища, де кожна фігура має значення", - зазначив Курочка.

Він також наголосив на важливості того, що Президент України Петро Порошенко підтримав проведення такої виставки з метою підтримки бренду "Україна Малевича". "Малевич для України, по суті,  є людиною-революціонером, яка розуміє, що немає якихось звичайних речей. А треба дивуватися. Шукати нові форми. Відповідати викликам. Постійно бути попереду часу. Для мене це схоже на те, що зараз відбувається в Україні. Ми маємо знаходити якісь нестандартні рішення. Світ змінився. І виходячи зі стандартних рішень ми просто не зможемо зробити ту країну, про яку всі мріємо", - заявив Курочка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-