У Дніпрі відкрилася виставка Марії Примаченко

У Дніпрі відкрилася виставка Марії Примаченко

Укрінформ
Унікальна виставка робіт української художниці Марії Примаченко «Фантастична реальність», присвячена 80-річчю початку виставкової діяльності мисткині, відкрилася у Музеї українського живопису у Дніпрі.

До виставкової експозиції увійшли близько сотні робіт, які демонструють творчість художниці в ретроспекції і були створені в період з 1936-го по 1987 рік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ця виставка – дуже знакова для нашого міста. Ми зробили все можливе, щоб гідно її організувати. Крім того, роботи цієї художниці дуже цінні, коштують дорого, тому ми забезпечили цілодобову охорону», – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

За словами міського голови Дніпра Бориса Філатова, мерія для виставки виділила спеціальний грант.

Також, з ініціативи міської ради, для учасників АТО та членів їхніх сімей, інвалідів, дітей соціально незахищених категорій та груп школярів відвідання виставки буде безкоштовним.

Побачити неймовірний мистецький світ Марії Примаченко дніпряни та гості міста зможуть до 22 грудня.

Марія Примаченко – видатна українська художниця, представниця «наївного мистецтва». Творчість майстрині добре знають і цінують не тільки в Україні, а й в усьому світі. Так, 2009 рік за рішенням ЮНЕСКО був оголошений роком Марії Примаченко.

Вона присвятила написанню картин понад 60 років свого життя. Мисткиня отримала звання народного художника України та стала лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка. Національний музей українського народного декоративного мистецтва зберігає унікальну колекцію творчості Марії Примаченко протягом 80 років.

Фото Миколи Мякшикова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-