Фільм

Фільм "Ворошиловград" за Жаданом показали на кіноринку в Котбусі

Укрінформ
У німецькому місті Котбус розпочав роботу найбільший європейський ринок копродукції Східної та Західної Європи Connecting Cottbus 2016. Фільм "Ворошиловград" Ярослава Лодигіна за твором Сергія Жадана взяв участь в основному конкурсі кіноринку.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.  

"В основному конкурсі Connecting Cottbus 2016 взяв участь фільм режисера Ярослава Лодигіна "Ворошиловград", який на Дев'ятому конкурсному відборі Держкіно набрав найбільшу кількість балів. Фільм створюється за однойменним романом Сергія Жадана. Твір здобув велику кількість літературних нагород і був перекладений англійською, польською, німецькою, французькою, італійською, угорською мовами", - ідеться в повідомленні.

У позаконкурсній програмі було представлено ще три українських кінопроекти, два з яких також створюються за підтримки Держкіно: фільм "Егрегор" Любомира Левицького та "Гестхаус "Нірвана" Богдана Смирнова. Також презентувався фільм "Республіка Пілігрим" Олексія Мамедова.

Українську кіноіндустрію було представлено в рамках Focus Ukraine, організованого Держкіно спільно з Одеським міжнародним кінофестивалем та за підтримки компанії "Солар Медіа".

18-й Connecting Cottbus 2016 отримав рекордну кількість заявок на участь - понад 120 заявок з 35 країн світу. У рамках "Українського фокуса" голова Держкіно Пилип Іллєнко разом з генеральним продюсером ОМКФ Юлією Сінькевич та українськими продюсерами успішно презентували можливості української кіноіндустрії і перспективи співпраці з Україною.

Як зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко, участь у Connecting Cottbus - це прекрасна можливість для продюсерів знайти нових партнерів та ресурси для реалізації їхніх ідей. Презентація кіноіндустрії України на такому значному заході є дуже важливою подією для кіноринку країни.

Фото: Update.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-