У Мукачевому запланували 6 нових фестивалів на 2017

У Мукачевому запланували 6 нових фестивалів на 2017

Укрінформ
У місті Мукачеве Закарпатської області на 2017 рік вже заплановано проведення 6 нових за типом фестивалів.

Про це у четвер на прес-конференції в Укрінформі заявив керівник Мукачівського туристично-інформаційного центру Максим Адаменко, повідомляє кореспондент агентства.

«На наступний рік у нашому місті заплановано проведення 6 нових за змістом фестивальних подій. Наприклад, у лютому ми проведемо такий фестиваль, як Закарпатська щитименя (тістечка по-угорськи) - це буде солодке свято тістечок, кави і шоколаду. На Закарпатті в нас свята на таку тематику ще не було», - сказав Адаменко.

Він поінформував, що серед інших запланованих нових фестивалів на наступний рік буде відзначення дня святого Петрика, який є покровителем закарпатських пивоварів. Це свято, яке матиме мету показати, «з чого починалося пиво», буде проведено напередодні наступного пивного фестивалю на Закарпатті «Варишське пиво».

Також, як зазначив Адаменко, у квітні 2017 року в Мукачеві на території міста відбудеться велотурнір, що триватиме цілий день. Траса для велотурніру запланована довжиною 70 км.

«Ми в наступному році ще проведемо фестиваль національних культур і гастрономії «В родині єдиній». Закарпаття, як ви знаєте, багатонаціональний район, відповідно, кожна національність представить на цьому заході страви зі своєї кухні», - уточнив Адаменко.

У серпні 2017, за його словами, також на території мукачівського замку «Паланок» буде проведено фестиваль ремісничої майстерності, на якому відвідувачі заходу зможуть поринути у атмосферу середньовіччя.

«І на початку вересня ми плануємо зробити свято на честь міжнародного свята Дня рудих (7 вересня - ред.). Нам буде цікаво серед усіх обрати людину на переможця номінації «Найдовше руде волосся», «Найкраща зачіска з рудого волосся» або «Найбільш рудий посадовець міста», - додав Адаменко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-