Лозниця отримав

Лозниця отримав "Золотого Голуба" і висловив підтримку Сенцову

Відео
Укрінформ
Український режисер Сергій Лозниця отримав престижну нагороду Золотий Голуб за повнометражний фільм "Аустерліц" у міжнародному конкурсі DOK Leipzig.

Про це повідомляється на сайті оргкомітету. 

"Власне, спокій і краса його образів поряд з чудовим редагуванням звуку дають достатньо часу, щоб згадати ще раз про те, що сталося не так давно в центрі Європи", - наголосили у журі.

Як пише "Громадське", під час вручення премії Лозниця висловив солідарність із ув'язненим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим.

Документальний фільм «Аустерліц» знімався у Німеччині на території одного з перших нацистських концтаборів у Дахау, а також у Берген-Бельзені, Равенсбрюку, Заксенхаузені та Дора-Міттельбау.

Головною ідеєю режисера було показати поступову зміну ставлення до страшної історії таборів смерті, які зараз сприймаються скоріше як видовище.

"Аустерліц" планується випустити в кінотеатрах Німеччини 15 грудня.

В німецькому конкурсі документальних і лонг-анімаційних стрічок Золотого Голуба отримав Торстен Трімпоп за фільм "Фурусато". Відзнятий у Японії, фільм використовує монументальні сцени, щоб зафільмувати наслідки катастрофи в Фукусімі.

Грузинська режисерка Маріам Чачія була удостоєна Золотого Голуба в наступному конкурсі за "Послухати тишу". Її фільм розповідає про глухого хлопчика, який знаходить можливість для вираження через танець в школі-інтернаті. Фінська стрічка "Зачарований ліс Кайси" ("Kuun Metsan Kaisa") від Каті Гаурілофф був удостоєний Золотого Голуба за кращий документальний фільм.

Серед короткометражних фільмів Золотого Голуба отримала Зофія Ковалевська з Польщі за короткий документальний фільм для її вступу "Тісні зв'язки" ( "Więzi"). Фільм оцінюється по шорт-лист на Оскар в категорії "короткометражний документальний". Елін Грімстад отримала Золотого Голуба за короткий анімаційний фільм "Вічні мисливські угіддя" ("Evige jaktmarker"). Цей фільм може претендувати на Оскар в категорії короткометражних фільмів, за умови, що відповідає формальним критеріям.

Загалом на фестивалі цього року було вручено 21 приз, з них 7 Золотих Голубів та 2 Срібних Голубів.

Фото: Irine West

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-