У Тернополі відкриється перший Всеукраїнський форум

У Тернополі відкриється перший Всеукраїнський форум "КіноХвиля"

Укрінформ
У Тернополі 3 листопада відкриється перший Всеукраїнський форум "КіноХвиля".

Про це повідомляє прес-служба Держкіно, за підтримки якого відбудеться захід.

"Форум відбудеться з 3 по 12 листопада. Участь у ньому візьмуть більше трьох десятків відомих українських режисерів, продюсерів, акторів, аніматорів, кінознавців, кінокритиків. Тернополяни й гості міста переглянуть понад півсотні фільмів: як ретро, що вже підкорили світ, так і сучасних, які демонструватимуться у місті вперше", - зазначається у повідомленні.

Відвідають форум голова Держкіно України Пилип Іллєнко, новообраний голова Національної спілки кінематографістів Тарас Ткаченко та чинний голова спілки Сергій Тримбач.

На першій "КіноХвилі" відбудуться прем'єрні покази фільму "Гніздо горлиці" Тараса Ткаченка та документального фільму "Серце мами Гонгадзе" В'ячеслава Бігуна, більше десяти майстер-класів від сучасних режисерів, кінокритиків, акторів, кінознавців. На інформаційних дискусіях обговорюватимуться важливі питання щодо розвитку українського кінематографа.

Під час форуму буде встановлено та вручено чотири премії: імені Ярослава Геляса, Степана Шагайди, за найкращу короткометражку про Тернопіль, а також за найкращий фільм, знятий на гаджет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-