УкрКіноХроніка відзначить 85-річчя трьома прем'єрами

УкрКіноХроніка відзначить 85-річчя трьома прем'єрами

Укрінформ
Українська студія хронікально-документальних фільмів з нагоди свого 85-річчя запрошує на прем'єрні покази трьох стрічок: "У відриві", "Первісний авангард" та "Батя. Дзвони долі". Вхід на всі покази вільний. 

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"У рамках святкування 85-річчя Української студії хронікально-документальних фільмів відбудуться прем'єрні покази документальних фільмів "У відриві" Сергія Волкова, "Первісний авангард" Олега Володкевича та "Батя. Дзвони долі" Тетяни Гузик. Фільми є переможцями 7 конкурсного відбору Держкіно і створені за його підтримки", - йдеться у повідомленні.

Фільм "У відриві" (автор сценарію і режисер Сергій  Волков, оператор  Максим Руденко, продюсер  Наталія Шевчук) демонструватиметься 2 листопада о 19:00 в кінотеатрі "Жовтень" та 5 листопада о 19:00 в кінотеатрі "Ліра". Він розповідає про сучасну музичну культуру в Україні, яку визначають як "неформат", про музикантів, які хочуть виконувати саме некомерційну музику, і про складнощі, з якими вони щодня стикаються.

Після допрем'єрного показу фільму 2 листопада в "Жовтні" відбудеться його обговорення за участю головних героїв проекту та знімальної групи, а о 21:30 розпочнеться рок-вечірка в "Контрапункті" (арт-дворик на вул. Іллінській, 16). Для реєстрації на обидві події потрібно приєднатися до сторінки заходу у Фейсбуці

"Первісний авангард" (автор сценарію Богдан Жолдак, режисер Олег Володкевич, оператор Юрій Мещеряков, продюсер Наталія Шевчук) покажуть 2 листопада о 19:00 в Українському домі, 4 листопада о 19:00 в кінотеатрі "Ліра". Фільм про те, що, можливо, ми єдина країна, яка може зібрати в одному оркестрі більше 50 духових інструментів. Він розповідає, звідки вони з'явились і які коріння нашої автентичної музики, первістки якої звучали ще з очеретяної сопілки.

Стрічку "Батя. Дзвони долі" (автор сценарію та режисер Тетяна Гузик, оператор Олександр Сливка, продюсер Наталія  Шевчук) презентують 3 листопада о 19:30 в кінотеатрі "Ліра". Широкій аудиторії буде представлено фільм-портрет командира добровольчого 11-го територіального батальйону "Київська Русь", колишнього підполковника повітряно-десантних військ Олександра Леонідовича Гуменюка, якого бійці у зоні АТО називали "Батя". Завдяки могутньому духу й прагненню до справедливості у скрутний для країни час він став натхненником та вихователем нових патріотів в окопах війни на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-