У театрі Франка сьогодні відкриється кінофестиваль «Молодість»

У театрі Франка сьогодні відкриється кінофестиваль «Молодість»

Укрінформ
Відкриття Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» відбудеться сьогодні у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"250 фільмів буде продемонстровано глядачам протягом дев’яти фестивальних днів у низці кінотеатрів Києва в рамках різних конкурсних секцій, позаконкурсних програм та в якості спеціальних подій. Крім кінопоказів, у рамках кінофестивалю відбудуться професійні заходи для сприяння розвитку української кіноіндустрії: майстер-класи, пітчинги, круглі столи, прес-конференції, брифінги тощо", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цьогорічний КМКФ «Молодість», що пройде з 22 до 30 жовтня за підтримки київської міської влади, відкриється однією із найгучніших прем'єр Венеціанського кінофестивалю – французькою стрічкою Стефана Брізе «Життя», знятою за однойменним романом Гі де Мопассана.

Фільмом закриття стане остання кіноробота Анджея Вайди «Післяобрази», як висловлення честі й поваги майстру. Польська оскарівська комісія висунула «Післяобрази» на здобуття премії Американської кіноакадемії «Оскар» у номінації «Найкращий фільм іноземною мовою». «Післяобрази» – це історія художника-авангардиста Владислава Стржеміньского (1893-1952), що піддавався переслідуванням у Польщі як противник соціалістичного реалізму.

Також серед найбільш очікуваних подій фестивалю – угорська програма, присвячена революції 1956-го року в Угорщині «Угорська рапсодія». Як стало відомо організаторам КМКФ «Молодість», Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень повідомив, що в Угорщині 2016 рік був приурочений пам'яті тих подій, та висловив подяку Україні та кінофестивалю «Молодість» за включення «Угорської рапсодії» у програму фестивалю.

Відкриття фестивалю відбудеться 22 жовтня у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка, закриття – 29 жовтня. 30 жовтня відбудеться день глядача у рамках фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-