Фільм Костюка відкриє фестиваль українського кіно у Швеції

Фільм Костюка відкриє фестиваль українського кіно у Швеції

Укрінформ
У місті Гетеборг (Швеція) протягом жовтня і листопада відбудеться другий скандинавський фестиваль українського кіно.

Про це Укрінформу повідомила програмний координатор фестивалю Анна Корягіна.

"Покази триватимуть з 25 жовтня до 7 листопада. Шведським глядачам покажуть три повнометражних фільми та добірку короткометражних робіт. Фестиваль відкриється фільмом Остапа Костюка "Жива ватра", який нещодавно вийшов в український прокат. Режисер приїде до Гетеборга представити фільм глядачам", - йдеться в повідомленні.

Наступний у програмі - "Атомоград. Монтаж утопії" Станіслава Мензелевського, Анни Онуфрієнко та Олександра Телюка, спільний проект Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики "86" у м.Славутич та Центру Довженка. Фільм змонтовано з хронік будівництва і функціонування семи українських міст - сателітів атомних електростанцій, а озвучив його український журналіст Юрій Макаров. Більше про фільм розповість у Гетеборзі один із творців картини Олександр Телюк.

Дмитро Мойсеєв представить свою дебютну роботу "Такі красиві люди", яку свого часу демонстрували в міжнародному конкурсі МКФ "Молодість". Закриє фестиваль добірка короткометражок. Це "Reve ta Stohne on Tour" Надії Парфан, днями показана на міжнародному кінофестивалі у Варшаві, та 5 позицій з альманаху "Місцеві" про українські міста: "70 вулиць" Макса Лижова, "На Сході" Петра Армяновського, "Серед хат" Оксани Носач, "Я на дитмайданчику" Поля Гранека, "Луганськ - Київ" Олени Панченко.

"Місцеві" - це вибрані фільми кінолабораторії MyStreetFilmsUkraine, яку проводить фестиваль "86" в Україні та за кордоном. Добірку представлять режисер Макс Лижов та програмний координатор фестивалю Анна Корягіна.

"Ми вирішили привезти до Швеції фільми, що об’єднують урбаністичні рефлексії: про життя у місті та поза ним, втечу від мегаполіса до моря, зникаючу професію в горах, життя в атомоградах - містах-утопіях. У кожної з робіт чимала фестивальна історія, тим цікавіше буде представити їх у Гетеборзі, де проводиться найвідоміший скандинавський фестиваль", - зазначає Корягіна.

Покази пройдуть у Hagabion, одному з найвідоміших шведських незалежних кінотеатрів, де показують авторське кіно. Фестиваль організований українською громадою у м. Гетеборзі за підтримки департаменту культури міської адміністрації Гетеборга у співпраці з Українським інститутом у Швеції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-