У Кракові провели в останню путь Анджея Вайду

У Кракові провели в останню путь Анджея Вайду

Укрінформ
У Кракові на Сальваторському кладовищі відбулася церемонія поховання урни з прахом відомого польського режисера Анджея Вайди.

У прощальній церемонії взяли участь родина, друзі кіномитця, громадські діячі та політики, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Польща з його кількома десятками фільмів є Польщею, яку ми знаємо і про яку дізнаватимуться наступні покоління. Вайда зняв стільки великих фільмів, що їх можна було поділити між кількома режисерами і кожен з них став би видатним",- заявив під час церемонії поховання голова товариства польських кінематографістів Яцек Бромський.

Окрім промови священика було зачитано листи від екс-президента Леха Валенси, режисерів Романа Поланські й Агнешки Голланд.

Як повідомляв Укрінформ, Анджей Вайда помер 9 жовтня у віці 90 років. Він був одним з найвідоміших сучасних польських та світових кінорежисерів. Його фільми неодноразово були переможцями різних кінофестивалів, він сам отримав багато нагород у сфері кінематографу, зокрема й "Оскар" у 2000 році. Останній його фільм "Повідокі" ("Залишкові зображення" – укр.), який вийде на широкі екрани у січні наступного року, нещодавно було номіновано на кінопремію "Оскар" від Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-