Літературна премія Шевчука оголосила short list-2015

Літературна премія Шевчука оголосила short list-2015

Укрінформ
Експертна рада Літературної премії Валерія Шевчука підсумувала результати анкетування щодо кращої книжки прози, виданої в 2015 році.

Про це повідомляє Навчально-науковий інститут філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка. 

До списку лідерів за 2015 рік увійшли такі книжки:

Марія Матіос. Приватний щоденник. Майдан. Війна.... - Львів : Піраміда;

Григорій Гусейнов. Одіссея Шкіпера та Чугайстра. Окупаційний роман. – К. :  Ярославів Вал;

Юрій Винничук. Аптекар. – Харків : Фоліо;

Богдан Жолдак. Укри. - К. : Абабагаламага;

Василь Шкляр. Чорне сонце. – Харків : КСД.

Вручення премії відбудеться 27 жовтня об 11.00 в актовій залі Житомирського державного університету.

Щорічна Літературна премія Валерія Шевчука — перша премія в нашій країні на честь класика української літератури, який продовжує активну творчу й наукову діяльність, започаткована минулого року за ініціативи викладачів і випускників Навчально-наукового інституту філології та журналістики.

Вона вручається письменникам з України або інших країн за кращу книгу прози, видану українською мовою за попередній календарний рік. Відібрані до розгляду книжки повинні відповідати високим художнім критеріям і бути зразком оригінального стилю, культури мови та нести гуманістичні ідеали.

Мета заходу — підтримка художньої літератури високої естетичної та інтелектуальної вартості, що несе гуманістичні ідеали, та є зразком оригінального стилю. Лауреата Премії визначає експертна рада Літературної премії Валерія Шевчука Інституту філології та журналістики ЖДУ імені Івана Франка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-