Православні активісти скасували в Омську показ рок-опери про Христа

Православні активісти скасували в Омську показ рок-опери про Христа

Укрінформ
Омський державний музичний театр скасував показ постановки «Ісус Христос — суперзірка» петербурзького театру «Рок-опера» після протестів православних активістів.

Про це повідомляє «Радіо Балтика» з посиланням на адміністрацію театру.

«Постановка не відбудеться за розпорядженням директора. Як тільки-но він дізнався, що планується даний захід, відразу ж виступив категорично проти», — заявили в театрі.

На сайті омського театру немає жодної інформації про спектакль, у тому числі й про його скасування. В афіші на сайті театру «Рок-опера» в Омську на момент публікації новини згадується. Адміністрація неофіційної спільноти «Рок-опери» у соцмережах в ніч на 17 жовтня повідомляла, що інформації про «остаточний вердикт» у неї немає.

З вимогою скасувати показ «блюзнірської рок-опери» 12 жовтня виступив рух «Сім'я, любов, Отечество». У заяві на сайті говориться, що опера «за своїм сюжетом є безперервним богохульством і нехтуванням сакральних смислів», а також «містить глузування над вірою та хулу на святі образи, тобто пряме блюзнірство». У русі зазначили, що проти показів постановки петербурзького театру неодноразово виступали жителі багатьох міст Росії, у тому числі й Омська.

Метою руху «Сім'я, любов, Отечество», згідно з сайтом, є «захист сім'ї, дитинства та духовно-моральних цінностей від деструктивних процесів сучасного суспільства».

Театральна цензура в Сибіру – не одиничний випадок. У 2015 році в Новосибірському театрі опери та балету була знята з репертуару опера «Тангейзер», в якій використовувався образ Ісуса Христа. Влітку 2016 року в Ліцейному театрі Омська була скасована вистава «Хоровод» за п'єсою Артура Шніцлера, присвячена любовним інтригам між 10 персонажами. Цьому передував лист з Омської єпархії. Керівник департаменту культури Омська заявив журналістам, що скасував спектакль через побоювання повторення історії з «Тангейзером» (у жовтні спектакль все-таки ризикнули показати).

Фото: Sibnovosti.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-