В ООН відкрилася виставка картин про Революцію гідності

В ООН відкрилася виставка картин про Революцію гідності

Відео
Укрінформ
Виставка художніх творів Ольги Босак «Живи вільно», пов'язана з новим етапом історії  Незалежної України після подій на Майдані Незалежності 2013-2014 рр., відкрилася у вівторок в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в Постійному представництві України при організації.

"Під час Революції гідності у 2014 році українці відстояли право на вільне життя й з того часу борються за нього", - зауважив на церемонії відкриття постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

Він підкреслив, що виставка "Живи вільно" є прикладом того, як боротьба українців за свободу розкриває потенціал для творчості та креативності. Представник України назвав це проявом "культурної дипломатії", яка привертає увагу міжнародної спільноти до України та цінностей, які відстоює український народ.

Як зазначила сама художниця, натхненням для створення колекції "Живи вільно" стало повернення України з радянського минулого до історичного європейського коріння. Виступаючи перед іноземними гостями, автор наголосила на важливості активної участі міжнародної спільноти у розв'язанні конфліктів, а також запобіганні агресії та нестабільності. Вона подякувала країнам-партнерам України, які підтримали її у важкий час та продовжують залишатися пліч-о-пліч з українським народом.

Ольга Босак також є активістом, волонтером та співзасновником Фонду "Вільна Україна". Вперше показ її колекції "Живи вільно" відбувся в Києві на початку нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-