Геращенко хоче, аби російських діячів попси завертали на кордоні

Геращенко хоче, аби російських діячів попси завертали на кордоні

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що Україна має посилити захист свого культурного й гуманітарного простору від російської попси. Для цього є вся необхідна законодавча база.

Про це Ірина Геращенко написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Чи мають право в Києві виступати представники російської попси, що незаконно перетнули кордони України і лабали шансон чи нявкали свої пісеньки в окупованому Криму? Ні! І це повна відповідальність СБУ і інших силових структур. Всі ці люди... мають потрапляти автоматично до санкційного списку із забороною в'їзду до України", - написала вона. 

Геращенко також закликала відповідні силові органи відслідковувати всіх, хто незаконно перетнув кордони України.

"Це їх (силових органів - ред) спільна задача - відслідковувати всіх, хто незаконно порушив кордони України і всучати повістки: починаючи від всяких істот філіпсів і закінчуючи філіпами, що приїжджають сюди заробітчанстувати", - додала народний депутат.

Вона нагадала, що українське законодавство встановлює юридичну відповідальність за незаконний перетин державного кордону України. Це або значний штраф, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб. Водночас, порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням службового становища, - караються позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-