Українську

Українську "Живу ватру" показали на Екологічному кінофестивалі Австралії

Відео
Укрінформ
В рамках Міжнародного Фестивалю фільмів про навколишнє середовище, що проходить в Австралії, показали фільм українського кінорежисера Остапа Костюка «Жива ватра»

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Екологічний кінофестиваль Австралії (EFFA) більше, ніж просто кінофестиваль - це каталізатор позитивних змін. Ми даємо поживу для дискусій як зробити світ кращим», - вважають організатори фестивалю.

Як свідчать відгуки відвідувачів, фільм про українські Карпати і мистецтво вівчарів був позитивно сприйнятий аудиторією, однак українська громада Австралії сподівається на повторну демонстрацію стрічки, оскільки багато людей не знало про його показ.

«Українці в Австралії завжди підтримують будь-які презентації українського мистецтва за кордоном, свідченням чого є постійний моніторинг та інформування громадськості про такі проекти з боку Союзу українських організацій Австралії, однак повідомлення про показ у Мельбурні «Живої ватри» Костюка з'явилося лише у день показу, тому багато людей просто не змогло побачити фільм», - повідомили в посольстві України в Канберрі.

Як відомо, 29 вересня ц.р. документальний фільм «Жива ватра» після насиченої фестивальної програми вперше вийшов в український прокат. Режисер фільму Остап Костюк понад 10 років досліджував гуцульську культуру. «Жива ватра» стала певним підсумком цього дослідження та його дебютною повнометражною роботою. Впродовж 4-ох років знімальна група вела кіноспостереження за героями фільму.

Сюжет стрічки побудований навколо життя трьох чоловіків різних поколінь, які живуть в українських Карпатах: 82-річний Іван самотньо доживає віку. Недавно поховавши дружину, він і сам готується до смерті. 39-річний Василь керує тваринним господарством і вигодовує молодняк овець, тоді як 10-річний Іванко починає нове життя в школі-інтернаті райцентру. Та настане весна й вони, за вівчарським покликанням, якому все важче слідувати в сучасному світі, піднімуться в гори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-