Фестиваль лауреатів

Фестиваль лауреатів "Оскара" про трагедію єврейського народу зібрав у Києві тисячі глядачів

Укрінформ
Кінофестиваль "Шедеври світового кіно: Фільми-лауреати премії "Оскар" про трагедію єврейського народу", який завершується сьогодні в Києві у рамках Меморіальних днів до 75-ої річниці трагедії Бабиного Яру, зібрав аудиторію в 2,5 тисячі глядачів.

Про це розповів на прес-конференції президент Єврейської Конфедерації України Борис Фуксман, повідомляє кореспондент Укрінформу.   

"Фестиваль, який розпочався 24 вересня, фінішує сьогодні фільмом "Список Шиндлера". Реакція на фестиваль нас вразила. Такої живої зацікавленості і такої активності людей ми не чекали, тим паче, що це - перший експеримент. Ми припускаємо, враховуючи сьогоднішній день, що відвідувачів буде близько 2,5 тисячі як мінімум. Особливо важливо, що половина з них, якщо навіть не більше, - це молодь, яка дуже жваво зацікавилася цими подіями і яка, на жаль, абсолютно не була поінформована про те, що тоді відбувалося", - сказав Фуксман. 

За його словами, моніторингові дослідження показують, що 8 із 10 осіб молодого покоління і сьогодні не знають, що таке Бабин Яр.

"Ми вважаємо це величезною проблемою. І наш фестиваль, наші заходи, присвячені річниці Бабиного Яру, спрямовані на те, щоб розбудити пам'ять людей. Тому що, тільки розбудивши пам'ять людей, ми зможемо уберегти майбутні покоління від подібних катастроф, які довелося пережити 75 років тому. Це єдиний спосіб", - підкреслив президент Єврейської Конфедерації України.

Він відзначив, що наразі обговорюється можливість зробити з цього фестивалю пілотний проект і провести його в Одесі, Харкові та Львові. 

"Я думаю, що ми приймемо позитивне рішення. Оскільки реакція перевершила всі очікування", - сказав Фуксман. 

Він також повідомив, що завтра у Палаці "Україні" відбудеться театралізований вечір. Він буде присвячений праведникам, людям, які, ризикуючи своїм життям, рятували євреїв.

"Оцінити те, що вони зробили, по-справжньому неможливо. Ви побачите людей, які ще живі, які, ризикуючи життям своїх сімей, рятували євреїв", - відзначив Фуксман.

У вечорі братимуть участь Тамара Гвердцителі, вокальний секстет "Менсаунд", Наталя Могилевська, Оксана Білозір, хор імені Г.Верьовки та інші популярні виконавці і колективи.

До програми фестивалю увійшли 5 ігрових фільмів - "Іда" Павла Павликовського, "Син Саула" Ласло Немеша, "Життя прекрасне" Роберто Беніньї, "Піаніст" Романа Поланскі, "Список Шиндлера" Стівена Спілберга. А також 4 документальних: два українських - "Крик чорнозему" Сергія Череватого і "Назви своє ім'я" Сергія Буковського та два зарубіжних: "Прощайте, пане Шварц" Яеля Ревені і "Для тебе розкриються небеса".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-