У Москві закрили

У Москві закрили "оголену" виставку американського фотографа

Укрінформ
У Москві закрили виставку «Без зніяковінняі» американського фотографа Джока Стерджеса, оскільки вона, на думку Громадської палати, ображає «жертв педофілії».

Про це заявив голова комісії з безпеки Громадської палати Антон Цвєтков, повідомляє "Дождь".

За його словами, таке рішення прийнято спільно з керівництвом Центру фотографії імені братів Люм’єр, де експонувалася виставка.

Раніше на виставку поскаржилися дитячий омбудсмен Анна Кузнєцова і сенатор Олена Мізуліна. Крім того, за словами Цвєткова, він отримав багато звернень від громадян, обурених тим, що «за п'ять хвилин від Кремля проходить виставка відомого скандального фотографа, який знаменитий тим, що фотографує оголених дітей». Йому навіть надіслали багато зразків цих фото.

Саме їх Цвєтков на виставці і не побачив, "але водночас із 35 світлин, які є наразі на виставці, близько 15 відсотків - вони мають на своїх зображеннях напівоголених дітей. І ми вважаємо, що, звісно, це також неприпустимо", - заявив голова комісії з безпеки Громадської палати.

Натомість у Центрі фотографії імені братів Люм’єр стверджують, що на виставці немає фотографій голих дітей.

"Фотографії дітей, представлених на нашій виставці, відповідають закону Російської Федерації і нормам пристойності. Оголені моделі в експозиції - це дорослі повнолітні жінки", - йдеться на сайті Центру.

Виставка «Без зніяковіння» відкрилася в Росії 8 вересня. На ній представлені близько 40 світлин Джока Стерджеса, зроблених ним на нудистських пляжах Каліфорнії, Франції та Ірландії.

Фото: Твіттер Олексія Абаніна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-