У Полтаві відкрився десятий

У Полтаві відкрився десятий "Маzепа-Фест"

Укрінформ
Міністр культури Євген Нищук відвідав з робочою поїздкою  Полтавщину, де проходить десятий Всеукраїнський культурно-мистецький фестиваль “Мазепа-Фест”. Цьогоріч захід підтримали Міністерство культури та Міністерство молоді та спорту. 

Про це повідомляє у неділю прес-служба Мінкультури.

"Мазепа-фест" - це один з тих легендарних музичних фестивалів, який, поряд з "Червоною Рутою", "Рок-екзистенцією" та іншими у часи сучасної України працювали на відродження національної української традиції і, зрештою, нашої незалежності", - сказав Нищук.

Він додав, що "зараз у цих складних умовах фінансових ми намагались виділити кошти і підтримати проведення цьогорічного фестивалю".

Безмінний організатор фестивалю Микола Кульчицький наголосив, що нині надзвичайно важливо утверджувати у свідомості молоді українську мову, пісні та музику. За його словами, цей фестиваль "асоціюється з духом патріотизму, здоровим способом життя, високими моральними цінностями та розвитком культури і духовності. Кожен з музикантів, що в усі роки піднімався на сцену фестивалю – сповідує саме такі непохитні цінності, а окрім того – є великим патріотом України”.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов повідомив, що спільно з міністром культури та керівництвом фестивалю було досягнуто домовленостей щодо розширення у 2017 році програми фестивалю з мистецько-патріотичної ще й на спортивну. "Разом з колегами ми докладемо зусиль, щоб наступний фестиваль пройшов більш масштабно", - сказав Жданов.

Місце проведення фестивалю традиційне – Співоче поле ім. Марусі Чурай у місті Полтава. Режисером заходу незмінно є театральний та мистецький діяч Сергій Архипчук. Новим директором фестивалю призначений музикант та активний громадський діяч Данило Данилейко.

Заходи фестивалю розділені на чотири основні блоки: 1 частина - Полтавський рок-парад, 2 частина - репрезентація нових гуртів, цікавих  жанрів та музичних експериментів, 3 частина - “На честь захисників   Вітчизни”, четверту фінальну частину проведуть у форматі Ночі українського кіно.

У музичній програмі цього року беруть участь 20 українських гуртів, 7 із них з Полтавщини. Для полтавців та гостей міста виступлять такі гурти, як “ТаRuta”, ”GG Гуляй город”, ”PoliКарп”, “Сонячна машина”, “Очеретяний кіт”, “Транс-формер”, “Онероїд”, “ДельТора”, “Сестра Керрі”, “Майор Пронін”, “Supremus” та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-