У Пекіні відкрили музей-галерею Тараса Шевченка

У Пекіні відкрили музей-галерею Тараса Шевченка

Укрінформ
У китайській столиці був заснований музей-галерея Тараса Шевченка. У його стінах цього ж дня відкрилася художня виставка "Нев‘януча слава. Уклін Тарасу Шевченку".

Про це повідомляє Сіньхуа.

"Експозиція об'єднала шевченківські роботи відомих китайських майстрів і понад 100 оригінальних грав‘юр Кобзаря з колекції Національного музею Тараса Шевченка /Киев/", - йдеться у повідомленні.

Частина представлених експонатів - каліграфія за мотивами творів українського генія, ілюстрації до "Кобзаря" і пейзажі сучасної України пензля китайських художників - раніше цього місяця виставлялися у пекінській галереї "Пам'ятник тисячоліття", а навесні та влітку були показані у Києві та Каневі.

Китайський Музей Шевченка розташувався на півдні столиці на базі меморіального комплексу видатного китайського художника і поета Лі Кежаня. Діяльну участь у заснуванні музею на китайській землі взяла Академія живопису і каліграфії Китаю, екс-президент України Віктор Ющенко, Національна академія мистецтв України, Українська національна академія мистецтв і посольство України в Китаї.

За словами директора нового музею Юй Геньхоя /Алана Юй/, зараз у музеї готується постійна експозиція. До неї увійдуть шевченківські роботи художників і фотографів двох країн. Приміщення функціонуватиме і як галерея, де виставляти свою творчість зможуть не лише китайські, а й українські майстри.

Почесний директор музею і відомий китайський художник Лі Ген висловив сподівання, що Музей Тараса Шевченка стане зручним майданчиком для створення, вивчення і колекціонування картин, скульптур та інших творів мистецтва, пов'язаних з Кобзарем.

Посол України у КНР Олег Дьомін на церемонії відкриття музею підкреслив важливу роль музею Шевченка у культурній взаємодії двох країн, зокрема в рамках ініціативи "Поясу і шляху".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-