Міжнародний джазовий фестиваль «Vinnytsiajazzfest-2016» зібрав зірок з дев'яти країн

Міжнародний джазовий фестиваль «Vinnytsiajazzfest-2016» зібрав зірок з дев'яти країн

Укрінформ
У п’ятницю стартував ювілейний, ХХ Міжнародний джазовий фестиваль «Vinnytsiajazzfest – 2016». Цьогоріч на його сцені виступлять світові зірки джазу з 9 країн.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила генеральний продюсер фестивалю Ірина Френкель.

«Цьогорічний «Vinnytsiajazzfest – 2016» - ювілейний, двадцятий, і за цей час у ньому взяли участь музиканти з 39 країн світу, а глядачами стали 98 тисяч людей. Тому цьогоріч бачитимемо неабияке розмаїття виконавців і стилів, запрошуємо зірок світового джазу, аби не понижувати взяту планку. Загалом, глядачі побачать виступи зірок світової джазової сцени з 9 країн світу», - повідомила Френкель .

«Vinnytsiajazzfest – 2016» триватиме з 23 по 25 вересня. Глядачі побачать виступи джазменів із Люксембургу, Литви, Австрії, Німеччини, Швейцарії, Італії, США, Грузії та України. Організатори обіцяють символічні ціни на квитки.

Крім того, у рамках джазового фестивалю 23 вересня у Вінницькій обласній філармонії стартує фінал Шостого всеукраїнського конкурсу «JuniorJazz», який започатковано у 2010 році міською радою. Голова журі цьогорічного конкурсу - Аркадій Шилклопер (Німеччина).

Ювілейний фестиваль «Vinnytsiajazzfest – 2016» розпочнеться проектом «Вінницьке джазове перехрестя». Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії приготував спеціальну програму «Золоті сторінки джазу» з добре знаних джазових стандартів та уривків з відомих мюзиклів, популярних творів Джорджа Гершвіна, Ендрю Ллойда Веббера, Леонарда Бернстайна та інших. Продовжиться перший день фесту проектом «Співанки», задуманий та втілений одним з кращих українських інструменталістів басистом Ігорем Закусом, та авторським проектом Макса Гладецького та Юрія Шепети.

Другий концертний день фестивалю розпочнеться виступом «FusionCorporation» (Грузія). Естафету підхоплять відомі своїми експериментами музиканти з проекту «Infiltrators» (Литва) та італійське тріо на чолі з басистом і композитором Нікколо Фараччі, яке представить свій останній альбом «ItCameToBroadcasttheYucatan». Побачать і почують глядачі 24 вересня і поки що не знайомих їм музикантів Дерека Брауна (США) та тріо Клеменса Орса (Німеччина-Швейцарія).

Останнього ж дня «Vinnytsiajazzfest – 2016» очікується справжній парад зірок світового джазу. Спочатку відбудеться прем'єрний виступ проекту Корпорація Джеффа Герра – джазового тріо з Люксембургу, потім - концерт Вадима Неселовського – українця за походженням, якого називають «справжнім генієм імпровізації», «Шопеном на джазовому роялі». Після нього виступить дует «Brassology» (США – Німеччина).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-