«Українське подвір'я» у Кишиневі пригощає гостей фестивалю етносів

«Українське подвір'я» у Кишиневі пригощає гостей фестивалю етносів

Фото
Укрінформ
Традиційний XV Фестиваль національних етносів «Єдність через різноманітність» проходить у неділю, 18 вересня, у центральному парку імені Штефана Великого у Кишиневі.

Розпочалося свято з покладання квітів до підніжжя пам'ятника Великому Господарю Молдови, в якому взяли участь представники керівництва країни, мер Кишинева Дорін Кіртоаке, члени дипломатичних місій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у РМ.

На фестивалі представлено більше сорока організацій і громад: українці, поляки, азербайджанці, євреї, болгари й інші етноси, які проживають у республіці. Гостей пригощають варениками, голубцями, пиріжками і плачиндами. Тут представлено також  виставки книг, декоративно-прикладного й образотворчого мистецтва, а також національних костюмів. Традиційним келихом молдавського молодого вина, чаркою української горілки, українськими варениками зустрічає гостей «Українське подвір'я».

Віце-спікер парламенту Володимир Витюк зазначив, що такі фестивалі сприяють розвитку й збагаченню національних культур і об'єднанню усіх етносів, що проживають у Молдові. Кожна з національностей, підкреслив віце-спікер, вносить свій неоцінимий колорит і національне багатство у молдавську культурну скарбницю.

«Дуже важливо, щоб українці у Молдові почували себе частиною однієї великої сім'ї, адже вони друга за чисельністю нація, після титульної. Для етнічних меншин такі свята ще раз підкреслюють необхідність дбайливо зберігати культуру, звичаї й традиції народу, передаючи їх наступним поколінням», - підкреслив екс-прем'єр Молдови Юріє Лянке, що відвідав «Українське подвір'я».

ФОТОГАЛЕРЕЯ (7 фото)

У рамках фестивалю представники національних етносів, які проживають у Молдові, беруть участь у музично-літературному спектаклі. Український колорит костюмів і калейдоскоп народних пісень і танців представляють ансамблі з різних куточків Молдови, де мешкають українці: ансамбль пісні та танцю села Пирлиця Унгенського району, села Григорівка Каушанського району, інші колективи. Композицію з українських пісень представила на фестивалі відома у Молдові виконавиця Олена Тер.

Завершиться Фестиваль великим концертом Духового оркестру Hora prieteniei Управління культури Кишинівської міської мерії, за сприяння й допомоги якої й проводиться свято національних етносів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-