Меморіальну дошку Леоніду Бикову відкрили на Чернігівщині

Меморіальну дошку Леоніду Бикову відкрили на Чернігівщині

Укрінформ
У селі Шестовиця Чернігівського району Чернігівської області сьогодні, в День українського кіно, відрили меморіальну дошку відомому кіноактору та режисеру, народному артисту України Леоніду Бикову, а також інформаційний стенд, присвячений зйомкам художнього фільму "В бой идут одни "старики".

Цю інформацію кореспондентові Укрінформу підтвердили в Чернігівській райдержадміністрації.

"У Шестовиці сьогодні відкрили і меморіальну дошку Бикову, і стенд з інформацією про зйомки фільму "В бой идут одни "старики", які в цьому селі проходили влітку 1973 року", - сказав співробітник РДА.

У відкритті пам'ятної дошки Бикову взяв участь виконавець ролі льотчика Сергія Скворцова у згаданому фільмі, народний артист України Володимир Талашко.

За інформацією Чернігівського районного осередку Національної спілки краєзнавців України, відкриттям меморіальної дошки Бикову, який зняв фільм про військових льотчиків, шестовицька громада віддала шану авіаційним частинам, що дислокувалися в ряді сіл Чернігівського району (Количівці, Мохнатині, Москалях та Полуботках) в 1943-1944 роках, вшанувала пам'ять гвардії капітана штурмового авіаційного полку, Героя Радянського Союзу Олександра Бондаря (похований в с. Юр’ївка) та всіх льотчиків-земляків, які воювали на фронтах Другої світової війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-