Радник Полторака - прототип героя у фільмі Клінта Іствуда

Радник Полторака - прототип героя у фільмі Клінта Іствуда

Укрінформ
Нового американського радника міністра оборони України Джона Абізаїда увічнив в одному зі своїх фільмів відомий режисер і актор Клінт Іствуд.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Військову звитягу та винахідливість нового американського радника міністра оборони України Степана Полторака, генерала Армії США у відставці Джона Абізаїда увічнено у фільмі Клінта Іствуда "Перевал розбитих сердець" 1986 року, який присвячено вторгненню США до Гренади", - зазначається у повідомленні.

Абізаїд, який на посаді "особливого радника" консультуватиме Полторака в питаннях зміцнення демократичного цивільного контролю над військовослужбовцями, реформування МОУ і боротьби з корупцією в армії, розпочинав кар'єру у 504-му парашутно-десантному полку 82-ї аеромобільної дивізії США і особисто керував ротою спецпризначенів США у ході вторгнення США до Гренади у 1983 році.

У ході вторгнення до Гренади він, здійснивши стрибок з парашутом на злітну смугу, віддав наказ одному зі спецпризнаценців під його командуванням використати бульдозер як танк, спрямувавши його на кубинських військових, щоб, рухаючись слідом за ним, дістатись ворожої вогневої позиції. Цей момент та інші подробиці військової операції, у якій брав участь Абізаїд, увійшли до фільму Клінта Іствуда "Перевал розбитих сердець", який вийшов на екрани у 1986 році і мав значний комерційний успіх. Маневр, вигаданий Абізаїдом, можна побачити починаючи з 2-ї хвилини 17-ї секунди офіційного трейлера кінострічки.

Як повідомлялося, Велика Британія та Сполучені Штати Америки направляють в Україну радників високого рівня для допомоги в сфері реформування оборонного відомства. Від уряду США ним буде 4-зірковий генерал Джон Абізаїд, а від британського уряду - колишній командувач сухопутних військ Збройних сил Великої Британії генерал Нік Паркер.

Фото: defense.gov (Courrtesy Image)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-