На гуцульському фестивалі бринзи встановили три рекорди

На гуцульському фестивалі бринзи встановили три рекорди

Фото
Укрінформ
На найбільшому гуцульському фестивалі у країні, який тривав у Рахові, встановили рекорд з одночасного трембітання, продали 11 тонн сиру та зустріли понад 10 тисяч туристів. Через таку кількість людей маленьке гірське містечко дізналося, що таке затори на дорогах.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник управління зв'язків із громадськістю Рахівської РДА Вікторія Васильовка.

"Цього року на "Гуцульську бринзу" з'їхалося дуже багато туристів, понад 10 тисяч. В обідню пору на дорозі, що веде до сцени, через велике скупчення людей утворювалися затори. У Міжнародному гуцульському фестивалі взяли участь понад 140 колективів з восьми гуцульських районів трьох областей: Чернівецької, Закарпатської та Івано-Франківської, - повідомила Васильовка.

На фестивалі загалом продали 11 тонн сиру, це не тільки знаменита бриндзя, а й вурда, інші сирні смаколики. Сиром на фестивалі  торгували в 400 точках. Ціни на бринзу і сир коливалися  у межах 80-100 грн. за кілограм.

ФОТОГАЛЕРЕЯ (15 фото):

Фото: Сергій Гудак/Укрінформ

Перший день фестивалю розпочали науковою конференцією, під час другого дня встановили та зареєстрували рекорд - найбільша кількість трембітарів на одній локації: 56 трембітарів, і внесли його до Національного реєстру рекордів України, повідомила Васильовка.

В останній день фесту відбулася урочиста церемонія передачі естафети Міжнародного гуцульського фестивалю. Наступним його прийматиме Коломийський район на Івано-Франківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-