Музичне меню вересня. Україну заллє «важким металом»

Музичне меню вересня. Україну заллє «важким металом»

Укрінформ
Чим частуватимуть у вересні столичні концертні майданчики.

Гастрольна активність на столичних концертних майданчиках з початком осені не піде на спад, скоріше навпаки. Організатори концертів запропонують слухачам багато цікавинок - від німецької «королеви металу» Doro до легендарного американського джазмена, володаря 22-х премій Grammy Чіка Кореа. 

ДЕЛІКАТЕСИ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ЗАРУБІЖНОГО РОКУ І ПОПУ

In Extremo 
10 вересня, Sentrum

Німецький фолк-метал гурт, який народився 1995 року, об'єднав у своїй творчості, здавалося б, дуже далекі одне від одного напрямки - старовинні балади європейських народів та сучасне «важке» звучання.

Тому не дивно, що й на сцені, крім традиційних для сьогодення електрогітар, музиканти користуються й старовинними інструментами. Додамо, що концерти In Extremo перетворюються в унікальні костюмовані шоу, повні драйву, енергії, а також зі справжнім вогнем. 

Doro
13 вересня, Atlas

Німецьку біляву «королеву металу» Доро Пеш в Україні добре знають і люблять. Цього року її київський концерт стане потужним фінальним акордом у гастрольному турі містами нашої країни (Чернігів, Чорноморськ, Дніпро, Харків, Київ).

Співачка вже понад три десятиріччя радує своїх шанувальників потужними шоу, виступами на найбільших фестивалях на кшталт Wacken, та новими дисками. У програмі цьогорічного туру Doro пропонує переважно композиції з того періоду, коли вона виступала в якості вокалістки гурту Warlock. 

Moderat
15 вересня, КВЦ «Парковий»

Уперше в столиці України виступлять культові німецькі електронщики Moderat. Цей концерт проходить у рамках світового концертного туру, в якомі музиканти презентують свій новий диск «III».

У 2009 році читачі онлайнового часопису Resident Advisor, присвяченого електронній музиці, визнали це тріо «найкращим живим гуртом року». 

Tiamat
15 вересня, Sentrum

Шведський гурт Tiamat народився у 1989 році. З того часу єдиним постійним членом команди є Юхан Едлунд - засновник, вокаліст та автор пісень групи. Протягом своєї історії гурт грав музику різних стилів - від готик-року до дет-металу.

В 2014 році Едлунд заявив про розпуск колективу, але невдовзі команда зібралася знову, а цього року відправилась у невеличке турне країнами Східної Європи, отож у її гастрольному графіку з'явився й Київ. 

Suicidal Angels
21 вересня, Bingo

Один із найвідоміших грецьких гуртів Suicidal Angels грає у стилі треш-метал. Група була створена у 2001 році, а 2007 р. вона випустила свій перший студійний диск.

Нинішнє європейське турне команди проводиться на підтримку вже шостого студійного альбома, що має назву Division of Blood. У київському концерті візьмуть участь також вітчизняні треш-метал-гурти Warwar та Spit Blue.  

СМАКОЛИКИ ДЛЯ ЦІНИТЕЛІВ СУЧАСНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ МУЗИКИ

Фома та гурт «Мандри»
8 вересня, Docker Pub

Гурт «Мандри» заснований у Києві ще 1997 року. В його музиці переплітаються елементи багатьох стилів - фолку, міського романсу, року, блюзу, реггі.

А фронтмен Сергій Фоменко (Фома) називає свою музику «еклектичним фольклорним арт-роком», «міксом натхнення та розрахунку, чистого мистецтва та поп-культури». 

Pur:Pur
9 вересня, Caribbean Club

Цього разу гурт PUR:PUR дасть ексклюзивний акустичний концерт, в якому наживо прозвучать відомі з попередніх альбомів композиції, але у зовсім нових акустичних аранжуваннях.

Нагадаємо, що цього року команда отримала безліч нових шанувальників після вражаючого виступу у фіналі відбору до конкурсу «Євробачення». 

Марія Бурмака та Gypsy Lyre
29 вересня, Caribbean Club

Відома українська співачка, автор і виконавець своїх пісень, ведуча популярних телепрограм, громадський діяч Марія Бурмака разом із гуртом Gypsy Lyre презентує програму «Нове та улюблене».

Вже з цієї назви стає ясно, що протягом концерту прозвучать як старі хіти, так і останні композиції. Марічка каже: «Я пишу не пісні, я пишу історії... про любов, про життя, про революції, про розчарування та надії. Але цього вечора навіть дуже відомі пісні ви почуєте інакше. Завдяки спільному проекту з Gypsy Lyre, це буде зовсім нове звучання. Несподіване, наповнене енергією і чуттєвістю». 

Благодійний фестиваль «Повстанець»
9-11 вересня, Дахнівська Січ, Черкаси

Фестивальний сезон триватиме і у вересні. Як приклад, наведемо захід, що відбудеться на Черкащині біля козацької фортеці «Дахнівська Січ». Відзначимо, що для учасників АТО вхід на фестиваль безкоштовний, а пенсіонерам квитки надаються з 50% знижкою. Серед учасників фесту такі гурти, як «Кому Вниз», «Сокира Перуна», «Роллікс» та інші.  

ДЕСЕРТ ДЛЯ ШАНУВАЛЬНИКІВ ДЖАЗУ, БЛЮЗУ ТА ТРАДИЦІЙНОЇ ЕСТРАДИ

EQUI Jazz Fest
10 вересня, Equides Club

У мальовничому передмісті Києва - на території комплексу Equides Club відбудеться, напевне, найгучніший захід вересневої афіші, оскільки хедлайнером EQUI Jazz Fest заявлений легендарний американський музикант Чік Коріа зі своїм тріо, у складі якого, крім самого Маестро, такі видатні музиканти, як контрабасист Авішай Коен та барабанщик Маркус Гілмор. Крім цього, очікуються виступи геніального кримсько-татарського гітариста Енвера Ізмайлова та оркестру Jazz in Kiev. Не важко здогадатися - вести програму буде Олексій Коган. 

Олександр Птиця. Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-