Українську

Українську "Зиму у вогні" нині дивляться у 190 країнах

Укрінформ
Номінована на Оскар документальна стрічка "Зима у вогні" йде в 190 країнах світу.

Про це повідомив режисер фільму Євген Афінеєвський на церемонії вручення спеціальної нагороди Американської телеакадемії (The Television Academy Honors) українській команді у Києві.  

"Фільм іде наразі в 190 країнах світу. І 21 листопада - у день народження Майдану - на "5 каналі" буде українська прем'єра "Зими у вогні". Як нагадування всім, хто сидить у Верховній Раді, про те, що їм потрібно не забувати: народ - він є сила. А вже 11 вересня у Лос-Анджелесі відбудеться церемонія Creative Arts Emmy Awards. Ми номіновані, так що тримайте за нас кулачки", - сказав Афінеєвський.  

Він також підкреслив, що фільм "Зима у вогні" - це живий пам'ятник тим, кого немає, усім, хто вистояв на Майдані, пам'ятник українському народу.   

"Вражала єдність Майдану, те, що на Майдані були від малого до старого, всі соціальні шари, національності, релігійні конфесії. Я вперше бачив, що церкви можуть розкрити двері, прихистити людей і служити госпіталями. Всі разом - народ і Бог - об'єдналися. Майдан переміг за рахунок єдності. І унікальний приклад Майдану треба було донести світу", - відзначив Афінеєвський.

У свою чергу Володимир Голушков - представник DI laboratory "Компанія Кінотур", яка займалася постпродакшном фільму, сказав, що картина створювалася з матеріалу, знятого на професійні камери, мобільні телефони і планшети.

"Дякую всім операторам, які стояли на Майдані, які створили унікальні кадри, що увійшли до історії. У результаті вийшов фільм-пам'ять про ті події, які вразили весь світ, фільм-реквієм про тих героїв, які загинули на Майдані. Це фільм про звитягу українського народу і фільм про Україну як самобутню, незалежну державу", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-