В Единбурзі підняли український прапор

В Единбурзі підняли український прапор

Фото
Укрінформ
Вистава про українську Революцію гідності "Counting Sheep" завоювала приз The Scotsman Fringe First Award на фестивалі мистецтва The Fringe. На честь цієї події над театром у шотландській столиці Единбурзі замість прапора Європейського Союзу підняли стяг України.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили творці вистави, українсько-канадські музики Марія і Марк Марчики.

"Нашу фолк-оперу про події на Майдані взимку 2013-2014 рр. тут, у Шотландії, приймають з великим ентузіазмом. Вже на першому тижні фестивалю ми отримали купу премій, в тому числі The Scotsman Fringe First Award. І на честь нашої перемоги над театром Саммер-холл, де демонструється вистава, замість прапора ЄС підняли наш, український. Він майорітиме над Единбургом до кінця цього тижня", - розповіла Марія Марчик.

Як зазначив її чоловік і співавтор Марк Марчик, "прапор підняли на честь перемоги "Counting Sheep", але головне - на честь усіх, хто боровся і загинув на Майдані, хто б'ється зараз за волю України на війні".

Фолк-опера "Counting Sheep" була створена ними, безпосередніми учасниками Майдану, разом із канадським гуртом Lemon Bucket Orkestra, лідером якого є Марк. Саундтрек вистави побудований на народних українських піснях, свого часу записаних Марією - етномузикологом і відомою українською співачкою, однією із засновників фольклорного колективу "Божичі".

Глядачі беруть безпосередню участь у дійстві, яке включає і частування "майданівської гречкою", і бійку з "Беркутом", і навіть штурм барикад.

Про успіх українсько-канадських митців вже написали такі поважні британські ЗМІ, як The Guardian.

Фестиваль мистецтв The Fringe - один із найвизначніших у світі. Він щороку проводиться в Единбурзі у серпні, починаючи з 1947-го. Минулоріч він тривав 25 днів, і за цей час на ньому відбулося понад 50 тисяч демонстрацій 3314 вистав на 313 фестивальних майданчиках. Цього року він проходить з 5 до 29 серпня.

Фото: Фейсбук Michael Rubenfeld

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-