Болгарський фільм

Болгарський фільм "Безбожниця" переміг на фестивалі в Локарно

Укрінформ
Болгарський фільм "Безбожниця" ("Godless") удостоєний у суботу, 13 серпня, премії "Золотий леопард" як краща картина 69-го кінофестивалю в Локарно (Швейцарія).

Актриса Ірена Іванова, яка зіграла у фільмі, визнана кращою виконавицею жіночої ролі, передає Deutsche Welle.

Режисерський дебют кинематографистки Раліци Петрової розповідає про доглядальницю на ім'я Гана, яка доглядає за хворими на деменцію. Вона продає їх документи на "чорному ринку". Відвідавши чергового пацієнта, любителя музики, головна героїня починає змінюватися. При цьому вона переконується, що за добрі справи треба платити високу ціну.

Спеціальний приз журі кінофестивалю дістався фільму "Серця зі шрамами" ("Scarred Hearts") румунського режисера Раду Жуде. Дії картини розгортаються в 1937 році в чорноморському санаторії на тлі невідворотного наступу фашизму.

Кращим режисером в Локарно став португалець Жоао Педро Родрігеш з фільмом "Орнітолог" ("The Ornitologist"). Приз глядацьких симпатій отримала картина британського режисера Кена Лоуча "Я, Деніел Блейк" (I, Daniel Blake), яка раніше здобула "Золоту пальмову гілку" фестивалю в Каннах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-