Стали відомі лауреати премії імені Франка

Стали відомі лауреати премії імені Франка

Укрінформ
У Держкомтелерадіо визначено лауреатів премії ім. Івана Франка в галузі інформаційної діяльності 2016 року.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі комітету.  

"У номінації "За кращу публікацію у друкованих ЗМІ" переможцями визнано Володимира Біленка за книгу "Я тілько хаточку в тім раї..." Важкий шлях Тараса Шевченка до мрії, яка не збулася", а також колектив авторів газети "Приазовский рабочий": Катерину Свістун за репортаж "Сердца Переяславщины бьются в такт с мариупольскими", Ігоря Семусева за матеріали рубрики "Маріуполь - це Україна", Олександра Панкова та Аліну Комарову за репортаж з обстріляного російськими терористами селища Сартани", - йдеться в повідомленні.

У номінації "За кращий твір у телевізійній сфері" перемогу здобула творча група філії Національної телекомпанії України "Центральна дирекція Канал "Культура" (Тетяна Баришпол, Ігор Приміський, Сергій Байдецький) за документальний фільм "Вставай, Маріє!". Стрічка на прикладі однієї сім'ї розповідає про долю цілого покоління, яке пройшло випробування Другою світовою війною.

Найкращим твором у радіомовній сфері визнано радіонарис "Маловідомими шляхами Великого Кобзаря" оглядача редакції київської кореспондентської мережі "Українського радіо" Катерини Шевцової.

У номінації "За кращу наукову роботу в інформаційній сфері" перемогла наукова монографія "Україна медійна: на порозі інформаційної революції" авторської групи у складі Олександра Бухтатого, Олександра Радченка та Гліба Головченка. У книзі грунтовно проаналізовано відносини держави і преси, стан медійного простору України.

Загалом Комітет з премії ім. Івана Франка, до якого входять представники Держкомтелерадіо, Міністерства освіти і науки, Міністерства культури, Національної спілки журналістів України (НСЖУ), Національної спілки письменників України (НСПУ), науковці та громадськість, розглянув 28 робіт, що були висунуті цього року на здобуття премії.

Премія ім. Івана Франка заснована постановою Кабінету міністрів України за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів у 2003 році. Вона присуджується щорічно напередодні дня народження Івана Франка 27 серпня. Премією відзначаються автори, чиї твори сприяють утвердженню історичної пам'яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-