Мінкульт змінює підхід до поповнення бібліотек

Мінкульт змінює підхід до поповнення бібліотек

Укрінформ
Міністерство культури України розпочинає прийом пропозицій від видавництв щодо відбору україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек. Це має бути актуальна і цікава для читачів література.

На цьому наголосив міністр культури Євген Нищук, якого цитує прес-служба міністерства.

"Понад усе зараз ми прагнемо змінити філософію поповнення бібліотечних фондів, зокрема в питанні закупівлі книжок державою. Фонди мають наповнюватися актуальною та цікавою літературою, яка відповідає запитам читачів", - прокоментував Нищук початок відбору.

До розгляду приймаються пропозиції щодо відбору книг (у тому числі для дітей та юнацтва), виданих впродовж 2014 - 2016 років, які за цільовим призначенням належать до науково-популярних, довідкових, літературно-художніх чи громадсько-політичних.

У 2016 році визначено пріоритетними: сучасна українська література; кращі зразки світової літератури в українському перекладі; література національно-патріотичного спрямування, що популяризує ідеї зміцнення української державності.   

Пропозиції приймаються від суб’єктів видавничої справи, внесених до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції (далі – Видавці).

Видавці мають подати: лист-подання на ім’я міністра культури, підписаний повноважним представником; перелік україномовних книг, що пропонуються для поповнення фондів публічних бібліотек, за формою згідно з додатком; розрахунок ціни пропозиції (яка повинна включати вартість україномовних книг та вартість витрат на їх доставку до обласних центрів, у тому числі до Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій, та міста Києва), засвідчений підписом повноважного представника та печаткою видавця; по одному примірнику кожної україномовної книги, що пропонується для відбору.

Крім цього, надаються завірені в установленому порядку копії: документів, що підтверджують наявність у видавця виключних майнових прав інтелектуальної власності на твори, запропоновані для відбору; свідоцтва про внесення суб’єкта видавничої справи до Державного реєстру видавців, виготівників і розповсюджувачів видавничої продукції; статуту видавця - юридичної особи; документів, що підтверджують повноваження представника видавця.

Пропозиції подаються видавцями особисто або надсилаються поштою з 15 по 29 серпня (включно) 2016 року.

До розгляду не приймаються пропозиції щодо відбору книг, які були видані за рахунок коштів державного або місцевого бюджетів; не розглядаються пропозиції, подані з порушенням встановлених строків та вимог; відповідно до нормативних документів, які регулюють питання придбання україномовних книг для поповнення фондів публічних бібліотек, середня вартість одного примірника видань (з доставкою до споживачів) не повинна перевищувати 80 грн.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Івана Франка, 19, Міністерство культури України.

Прийом документів здійснює відділ бібліотек управління соціокультурного розвитку регіонів Міністерства культури України. Контактний телефон: 234-15-61.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-