У Луцьку під ранок понеділка завершився «Бандерштат»

У Луцьку під ранок понеділка завершився «Бандерштат»

Укрінформ
У Луцьку під ранок у понеділок завершився фестиваль патріотичного духу «Бандерштат».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Упродовж трьох днів на сцені «Бандерштату» виступили різнопланові співаки й гурти, яких об’єднує бажання наблизити українську перемогу через зміцнення патріотичного духу громадян. Серед них – херсонський «Роллікс», «Антитіла», «Брати Гадюкіни», луцькі «Freedom» і «Фіолет», білоцерківський «Аrlett», львівський «Анна» і київський «Morphine Suffering».

Ряд відомих гуртів і співаків виступили на акустичній сцені, проходили тут і літературні презентації книгарні «Є» за участю відомих сучасних українських авторів – таких, як Олексій Чупа, Христина Халімонова, Заза Пауалішвілі, Сергій Жадан, Богдан Логвиненко.

Серед заходів фестивалю були також і різноманітні спортивні змагання, майстер-класи народної і прикладної творчості для дітей, кінозал з новими українськими художніми і документальними фільмами, нічний флеш-моб, учасники якого утворили на фестивальному майданчику дві палаючі літери: UA.

Удень бандерштатівці зустрічалися з політиками, журналістами, ветеранами УПА. Зокрема, журналіст і публіцист Вахтанг Кіпіані представив карту «Топонімія Криму». Волинянин Сергій Мерчук розповів свою історію – майданівця, азовця, а нині – очільника патрульної поліції Рівного.

Гість «Бандерштату» – білоруський опозиціонер Дмитро Дашкевич – розповів про мовну ситуацію в Білорусі і пояснив, що вважає проблему хамства і хабарництва найстрашнішою для України.

Побувала на «Бандерштаті» і народний депутат Надія Савченко, яка розповіла про місяці, проведені в російському полоні.

А представники Українського інституту національної пам’яті Леся Бондарук і Сергій Рябенко присвятили свою зустріч темі декомунізації та розвінчуванню історичних міфів.

Хедлайнером останнього дня фестивалю поряд із волинським гуртом «Тартак» та «Гайдамаками» стала Джамала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-