Фільм про легендарного чорношкірого легкоатлета виходить в український прокат

Фільм про легендарного чорношкірого легкоатлета виходить в український прокат

Укрінформ
Фільм "Сила волі" - надихаюча реальна історія легендарного чорношкірого атлета Джессі Оуенса, чия неймовірна завзятість привела його до перемоги на Олімпійських іграх 1936 року в нацистському Берліні, - у четвер, 21 липня, виходить на екрани українських кінотеатрів.

Про це повідомляє компанія "Артхаус Трафік"

"Українські глядачі побачать картину напередодні Олімпіади у Ріо-де-Жанейро і в рік 80-ої річниці Олімпійських ігор у Берліні, що відбувалися за нацистського режиму і стали символом провалу місцевих переконань щодо расових переваг. Своєю першістю у грандіозному забігу, за яким стежив увесь світ, Джессі Оуенс кинув зухвалий виклик самому Гітлеру. Крім того, під час берлінської Олімпіади Оуенс встановив світовий рекорд у стрибках у довжину, який був побитий лише 25 років потому", - ідеться в повідомленні.

Картину побачать глядачі у Києві, Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Львові, Маріуполі, Одесі, Сумах, Харкові та Ужгороді. "Сила волі" демонструється в українській озвучці. У столичному кінотеатрі "Жовтень" стрічку можна побачити мовою оригіналу з субтитрами.

Режисер біографічної стрічки Стівен Гопкінс - номінант на "Золоту пальмову гілку" Каннського кінофестивалю, автор блокбастерів "Підривники" та "Хижак 2".

У фільмі знялися володарі "Оскара" - Джеремі Айронс ("Лоліта") і Вільям Герт ("Поцілунок жінки-павука"). Голландська актриса Керіс Ван Гаутен, відома глядачам за роллю Мелісандри у "Грі престолів", виконує роль режисерки Лені Ріфеншталь -  авторки знаменитих пропагандистських фільмів Третього Рейху "Тріумф волі" та "Олімпія".

 Джессі Оуенс - чотириразовий олімпійський чемпіон і один з найвідоміших спортсменів ХХ століття. Для створення правдоподібного образу автори фільму консультувалися з дочками знаменитого атлета - ті схвалили сценарій "Сили волі" і часто з'являлися на знімальному майданчику, де давали поради виконавцю головної ролі - молодій голлівудській зірці Стефану Джеймсу ("Сельма").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-