У Молдові пройшов Фестиваль національної культури

У Молдові пройшов Фестиваль національної культури

Фото
Укрінформ
Тисячі жителів Молдови, представники різних національностей, одягнених у національний одяг, закордонні гості та дипломати взяли участь у Третьому фестивалі національної культури, що відбувся у селі Голеркани Дубосарського району (берег Дністра).

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Мета проведення фестивалю - просування іміджу і різноманітності національних культур народів, які проживають на території Молдови», - зазначила одна з організаторів фестивалю Вікторія Ніколаєва.

В рамках фестивалю «Ia Mania» відбувся показ національних костюмів народів Молдови. Гості з України представили зразки національного одягу: вишиті сорочки, сукні, національне начиння, яке користується в Молдові великим попитом.

Зразки національного одягу з вишуканою українською вишивкою різної кольорової гами представила на фестивалі і запрошена громадською організацією українок Молдови фірма «Фолк Мода» (м.Львів). Її представник Петро Скирчук зазначив, що дуже часто елементи української вишивки перегукуються і з молдавською, і з угорською та словацькою вишивками.

Характерною особливістю фестивалю стало й те, що всі його учасники, дорослі і діти, прийшли в національних костюмах.

Перед учасниками фестивалю виступила група «Дримба да Дзига».

Учасникам і гостям фестивалю була надана можливість скуштувати національні страви та напої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-