У Нацопері розповіли, чим дивуватимуть у наступному сезоні

У Нацопері розповіли, чим дивуватимуть у наступному сезоні

Укрінформ
У наступному, 149-ому, театральному сезоні в театрі Національної опери України планують приголомшити глядачів великою кількістю прем'єр. Найпершу покажуть уже 29 жовтня.

Про це повідомив головний режисер Національної опери України Анатолій Солов'яненко під час брифінгу в п'ятницю, передає кореспондент Укрінформу.

"В наступному сезоні в нас буде три основні напрямки в роботі оперної трупи. Перш за все, щорічно ми випускаємо певну кількість прем'єр і в наступному році вони в нас будуть. Наступний сезон має бути одним з насичених за кількістю прем'єр за останнє десятиріччя. Перше, з чого ми почнемо сезон - це постановочна робота над двома однаковими операми "Служниці-господині" Перголезі і "Джанні Скіккі" Пуччіні", -  сказав Солов'яненко.

За його словами, до участі в постановці опер залучені одразу два нових, молодих талановитих режисери.

"Для їхньої (опер - ред.) постановки запрошено двох нових молодих талановитих режисерів. Над "Служницею-господинею" працюватиме Тамара Трунова, випускниця Едуарда Митницького, яка зараз працює в Театрі драми і комедії на Лівому березі. А для постановки "Джанні Скіккі" запрошено головного режисера Одеського оперного театру Оксану Тараненко. Ми плануємо 29 жовтня вже презентувати опери на сцені глядачам", - додав Солов'яненко.

Він зазначив також, що в театрі працюватимуть над постановкою траурної заупокійної месси Вольфганга Амадея Моцарта "Реквієм" до Дня пам'яті жертв голодомору.

"Ми хочемо ввести в наш репертуар "Реквієм" Моцарта. Ви знаєте, що в нашому репертуарі є "Реквієм" Джузеппе Верді. Думаю, що  "Реквієм" Моцарта - це такий твір, який має звучати, тим паче що в житті нашого народу є не тільки життєствердні дати, а ще й жалобні дати. Над проектом працюватимуть головний диригент Микола Дядюра та головний хормейстер Богдан Пліш. Думаю, що до Дня пам'яті жертв голодомору цей проект буде готовий", - зазначив Солов'яненко.

За його словами, оперна студія готує оперу Римського-Корсакова "Моцарт і Сальєрі", в якій братиме участь новий, несподіваний і цікавий дует головних героїв.

"На наступний рік у нас заплановано декілька речей, що стосуються роботи оперної трупи. Це до ювілею творчої діяльності оперного співака Тараса Штонди (25 років на сцені театру - ред.) опера Римського-Корсакова "Моцарт і Сальєрі". Тарас разом з молодим тенором Валентином Дитюком виконають дуетом головні ролі в опері", - розповів Солов'яненко.  

Однією з наймасштабніших прем'єр сезону, за словами режисера, стане опера Пуччіні  "Тоска".

"Велика прем'єра сезону - опера Пуччіні "Тоска". Ми зможемо презентувати цю оперу  в перші місяці весни. Якщо встигнемо поставити її до кінця квітня, то у постановці візьме участь Людмила Монастирська. Решту сезону присвятимо підготовці до нової постановки опери Миколи Лисенка "Тарас Бульба", приуроченої до 150-річчя театру, що відзначатиметься у вересні 2017 року", -  повідомив Солов'яненко.

Режисер розповів, що в наступному році театр продовжить співпрацювати з українськими співаками, які виступають на найкращих оперних сценах світу.

"Протягом сезону в нас було близько 10 запрошених виконавців, серед яких - Ольга Микитенко, Михайло Дідик, Віталій Білий, Олександр Цимбалюк, Євген Орлов, Мар'ян Талаба, Зоряна Кушплєр, Олена Бєлкіна. Це голоси, які звучать на найкращих оперних сценах світу. В наступному році ми продовжимо цю практику", - поінформував Солов'яненко.

На запитання журналіста Укрінформу, чи вдалося театру завдяки залученню світових зірок з України збільшити касові збори, Солов'яненко відповів так:

"Показник касового збору від залучення цих співаків є вдалим. Я не готовий назвати якісь конкретні суми, але можу сказати, що це значною мірою підвищило інтерес до вистав", - сказав він.

Солов'яненко підсумував, що наступного року продовжиться робота щодо залучення молодих людей до оперної класики.  

"Ми продовжимо співпрацювати з "Культурном Проектом" у рамках лекторію з оперної классики для молодої аудиторії. Наступного сезону плануємо поглибити і розширити цю співпрацю і показати молодим людям роботу театру - постановка проектів, створення костюмів. Дещо розкажемо. Дещо залишимо не розкритим", - підсумував головний режисер Національної опери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-