У США помер режисер

У США помер режисер "Мисливця на оленів" та "Сіцілійця"

Укрінформ
У США у віці 77 років помер режисер Майкл Чіміно, 

Про це повідомив у своєму Твіттері директор Каннського кінофестивалю Тьєррі Фремо, інформує Російська служба ВВС.

Чіміно зажив репутації одного з найшанованіших американських режисерів, хоча зняв зовсім небагато фільмів.

Головна його робота, що принесла йому славу і визнання, - кінодрама про війну у В'єтнамі "Мисливець на оленів" з Робертом Де Ніро і Крістофером Вокеном у головних ролях. Картина вийшла 1978 року та завоювала відразу п'ять "Оскарів" - за режисуру, за кращий фільм року, за кращий монтаж, звук, а також Крістоферу Вокену за кращу роль другого плану.

Наступний фільм Майкла Чіміно "Ворота раю" повністю провалився в прокаті і фактично став причиною банкрутства кінокомпанії United Artists. У початковій версії картина тривала п'ять годин, але продюсери наполягли на скорочення фільму майже вдвічі. Через багато років кінокритики переглянули своє ставлення до цього фільму - тепер він вважається одним із шедеврів Чіміно.

Пізніше Чіміно зняв два фільми з участю Міка Рурка - "Рік дракона" і "Години відчаю", а також екранізував роман Маріо П'юзо "Сицилієць" із Крістофером Ламбертом у головній ролі.

Останній повнометражний фільм режисера вийшов 1996 року - "Ловець сонця" з Вуді Харрельсоном отримав номінацію на "Золоту пальмову гілку" в Каннах, проте в широкий прокат так і не вийшов.

Фото: Twitter/@LaurenceRHarvey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-