Комісія залишила дружині урядовця докторський ступінь

Комісія залишила дружині урядовця докторський ступінь

Укрінформ
Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки на своєму черговому засіданні 1 липня розглянула висновок спеціалізованої вченої ради НУБіП щодо дисертації дружини віце-прем’єр-міністра Катерини Кириленко.

Про це повідомляє ZN.UA.

Колегія вирішила не позбавляти її наукового ступеня доктора педагогічних наук.

"Не дивлячись на неспростовні факти масштабного плагіату в докторській дисертації Катерини Кириленко, завідувача кафедри філософії КНУКіМ, атестаційна колегія МОН вирішила не позбавляти дружину віце-прем'єра В'ячеслава Кириленка наукового ступеня доктора педагогічних наук. Таке рішення атестаційної колегії хоч і було передбачуваним, втім, як ніколи переконливо продемонструвало повну нездатність (і небажання) діючої системи атестації наукових кадрів протистояти проштовхуванню низькопробних робіт і навіть плагіату", - наголошується в публікації.

ZN також вважає, що випадок з дисертацією Кириленко висвітлив "вражаючі прогалини" в нормативно-правових документах, що стосуються атестаційного процесу. Зокрема, відповідно до чинного Положення про Порядок присудження наукових ступенів (затверджене постановою Кабміну України від 24 липня 2013 . № 567) атестаційний процес, в тому числі процедура позбавлення наукового ступеня, повністю покладена на МОН і підлеглі йому структури.

"На думку віце-президента ВГО "Українська федерація вчених", членкора НАН України Валерія Мазура, у випадку з дисертацією К. Кириленко йдеться про безпардонний плагіат. А оскільки у цьому плагіатному скандалі замішані високопоставлені чиновники і керівники освіти і науки, то це є ні чим іншим, як кричущим проявом корупції. Мазур звертався з листом до керівництва МОН, в якому висловив серйозну стурбованість щодо ситуації з атестацією наукових кадрів в Україні ", - пише ZN.

Видання також інформує, що на засіданні атестаційної колегії 1 липня було порушене питання наукової "розробки нового Порядку присудження наукових ступенів з урахуванням вдосконалення порядку позбавлення наукового ступеня і скасування рішень спеціалізованих рад в разі виявлення текстових запозичень, використання ідей, наукових результатів і матеріалів інших авторів без посилання на джерело ". Проект цього документа планується винести на широке громадське обговорення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-