Нацопера до закриття сезону готує прем'єру балету «Снігова королева» та гала-концерт

Нацопера до закриття сезону готує прем'єру балету «Снігова королева» та гала-концерт

Фото
Укрінформ
Національна опера України до закриття 148 театрального сезону готує для шанувальників прем'єру балету «Снігова королева» та заключний гала-концерт, у якому солісти театру виконають кращі арії з відомих опер та фрагменти з балетів.

Про це повідомляє прес-служба театру.

"Цього разу до закриття 148 театрального сезону театр готує два сюрпризи для шанувальників: прем'єру балету "Снігова королева" та заключний гала-концерт, у якому солісти театру виконають кращі арії з відомих опер та фрагменти з балетів", - йдеться у повідомленні.

Фото: Павло Багмут, Укрінформ.

Прем'єрні вистави балету «Снігова королева» за мотивами однойменної казки Ганса Крістіана Андерсена відбудуться 3 та 7 липня. Лібрето та музичну концепцію вистави створили художній керівник балетної трупи театру Аніко Рехвіашвілі та диригент Олексій Баклан.

Як розповіла балетмейстер-постановник Рехвіашвілі, оригінальна хореографія "Снігової королеви" спирається на класичні традиції, а режисерські ходи більше орієнтовані на дорослого підготовленого глядача. "Від геніального казкаря лишиться основне - теми всепереможного кохання, жертви в його ім'я, людяності, доброти. Для нас Снігова королева - це не абсолютне зло. Це також любов. Просто вона інша", - пояснила балетмейстер.

Дещо несподіваною є і музична складова вистави: Петро Чайковський, Анатолій Лядов, Антон Рубінштейн, Едвард Гріг, Жюль Массне - ось перелік композиторів, чию музику було використано для створення нового балету. Як зазначив диригент Баклан, музична тканина нової постановки виткана з всесвітніх шлягерів, а за духом усі інші твори співзвучні Чайковському.

Гала-концерт з нагоди закриття 148 театрального сезону відбудеться 9 та 10 липня. У його програмі звучатимуть кращі арії та дуети з відомих опер та оперет у виконанні солістів Національної опери. Зокрема, прозвучать фрагменти опер "Запорожець за Дунаєм",  "Набукко", "Тарас Бульба", "Отелло", "Севільський цирульник", "Дон Карлос", "Сила долі" тощо, а на завершення - куплети з відомих оперет "Перікола", "Сільва", "Весела вдова".       

У гала-концерті візьмуть участь солісти Національної опери та запрошені солісти Наталя Николаїшин, Сергій Магера, Валентин Дитюк, Анжеліна Швачка, Тарас Штонда, Євген Орлов, Ігор Борко та інші відомі співаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-