Польський

Польський "Схід культури": від України - короткий метр із KISFF та Джамала

Укрінформ
Короткометражки з KISFF, переможниця Євробачення Джамала, гурт The Hardkiss та харківський театр "Прекрасні квіти" представлять нашу країну на фестивалі "Схід культури" у Польщі. 

Про це Укрінформу повідомили повідомила прес-служба KISFF.

"Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів (Kyiv International Short Film Festival) продовжує демонструвати український короткий метр за кордоном. Нині KISFF запрошений представити кіно на одній з найбільших культурних подій Польщі - фестивалі "Схід Культури", що створений з метою об’єднання культури Польщі та інших країн на єдиній платформі. Сам фестиваль складається з трьох частин, які пройдуть в різних містах Польщі в різний час. Програма KISFF буде представлена в рамках "Стадіону Культури" в місті Ряшів, що пройде 23-26 червня. Окрім кінопрограми, на фестивалі буде гідно представлена українська музична та театральна складова: Джамала, гурт The Hardkiss та харківський театр "Прекрасні квіти", - ідеться у повідомленні.

Програма фільмів, відібрана KISFF, включастиме два блоки: українського короткого метру та фільми країн Вишеграда. До програми увійшли як роботи, показані на фестивалі цього року, так і вже давно визнані фільми. Український блок складатиметься з восьми робіт, серед яких переможець національного конкурсу KISFF 2016 - фільм "Останній відвідувач" Олександра Шкрабака; переможець національного конкурсу DocuDays та володар призу глядацьких симпатій KISFF Юрій Шилов з фільмом "Панорама"; володар Гран-Прі DokuMa Film Festival, стрічка "9 травня" Марії Пономарьової.

До блоку фільмів з країн "Вишеградської четвірки" увійшли не менш титуловані роботи: "Любов" Рекі Бучі - учасник конкурсної програми Берлінале, Кінофестивалю в Лос-Анжелесі; "Павич", що був представлений на Санденсі, фестивалі в Торонто та Карлових Варах; "Червоний мак" (фестивалі у Братиславі та Берліні) та "Панда" (Канни та низка інших фестивалів).

Київський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів вже представляв українське кіно на міжнародній арені: в рамках Днів українського кіно у Відні та Берліні, покази у Грузії. Наразі KISFF проводить свій традиційний тур містами України, де презентує найкращі роботи останньої едиції фестивалю. Покази кращого з KISFF 2016 цими днями проходять у Львові, а незабаром будуть представлені жителям Одеси, Харкова, Ужгорода, Тернополя та десятка інших міст України.

KISFF - найбільший фестиваль короткого метру в Україні. Цьогоріч він пройшов 20-24 квітня, де було представлено понад 200 фільмів з усього світу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-