У Сумах знову збираються на фестиваль військові оркестри

У Сумах знову збираються на фестиваль військові оркестри

Укрінформ
Наприкінці червня у Сумах після дворічної перерви відбудеться Всеукраїнський фестиваль духової музики «Сурми України», приурочений до Дня Конституції.

Про це під час брифінгу у п’ятницю заявив заступник Сумського міського голови Степан Пак.

„Участь у ювілейному фестивалі візьмуть 13 колективів, вісім  з яких - гості міста. А це понад 500 учасників, близько 400 із них – приїжджі. Торік і позаторік військові оркестри не могли брати участь у фестивалі, а цього року рішенням командування Збройних сил України, Генерального штабу ці колективи долучаться до заходу”, - зазначив посадовець.

За його словами, на фестиваль, який триватиме з 26 по 28 червня, зберуться кращі духові оркестри Києва, Чернігова, Харкова, Кременчука, Мирополя (Житомирська область), Сум, також приїдуть „шалені барабанщиці” з Одеси та яскравий колектив із Туреччини.

Дебютуватимуть на «Сурмах України» Національний президентський оркестр, Заслужений академічний ансамбль пісні і танцю Збройних сил України, оркестри Харківського авіаційного університету, Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» імені І. Г. Харитоненка.

«І сумчани і гості міста в період проведення фестивалю мають отримати позитивні емоції й розуміння значущості свята Конституції та головного Закону в житті кожного українця. Всі заходи, які потрібні для організації фестивалю, нами зроблені. Ми готуємо фестиваль давно, це робота не одного тижня й не одного місяця, як мінімум щільно ми працюємо вже понад півроку, бо для того, аби узгодити приїзд-від'їзд, кількість учасників потрібно чимало часу. До того ж, це спільна робота великої кількості структур: не лише профільного відділу, а й комунальних служб, логістики, правоохоронців», - наголосив заступник міського голови.

Жива музика звучатиме у місті з ранку до вечора.

26 червня, у День молоді, звучатимуть яничарські марші та національні мелодії у виконанні  оркестру турецького війська Улюдаг Мехтер Такімі.

Наступного дня, 27 червня, на Театральній площі о 18.00 відбудеться урочисте відкриття фестивалю.

У День Конституції України, 28 червня, учасники фестивалю зранку пройдуть марш-парадом вулицею Соборною (10.30), виступлять у театрі Щепкіна (15.00) та на майданчиках міста біля Альтанки, ресторану «Колиба», «Яппі-суші», в урочищі Баранівка (біля таборів відпочинку), а ввечері о 19.00 зберуться на стадіоні «Ювілейний» на гала-концерт.

Вхід на всі заходи фестивалю вільний.

Нагадаємо, фестиваль духової музики проводять у Сумах із 2000 року. Захід приурочили до Дня Конституції та назвали відповідно «Сурми Конституції».

У 2009 році, коли фестиваль відзначав своє десятиріччя, назву змінили на «Сурми України».

Із 2005 року фестиваль має статус Всеукраїнського. Він відбувається щороку.

Стали винятком лише 2014 та 2015 роки, коли через складну суспільно-політичну ситуацію в країні цей захід не проводили.

Фото: www.cult.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-