Успіх

Успіх "Дракона" в Києві забезпечила близькість глядача до драконів - художній керівник театру

Відео
Укрінформ
Колектив Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру, який 8-9 червня перебуває на гастролях у Києві, задоволений успіхом у столичних глядачів.

Серед складових цього успіху - актуальність теми і те, що столичний глядач перебуває в епіцентрі політичного виру, сказав режисер-постановник вистави і художній керівник театру Микола Кравченко на прес-конференції в Укрінформі.

За його словами, поставлений у 2014 році спектакль сьогодні став актуальнішим. «Він яскраво відображає сьогоднішні настрої в суспільстві, сьогоднішню ситуацію в державі. Він просто - в десятку!». Реакція київського глядача дещо відрізняється від того, що демонстрував Миколаїв. «Може, тому що кияни живуть ближче до тих драконів, про яких ми говоримо, і відчувають їх дихання безпосередньо", - зазначив Микола Кравченко.

Однак, порівняння з Драконом з п'єси Шварца, на його думку, вітчизняні політики не витримують. "Це не дракони, це якесь каліцтво. Воно ж не дотягує до високого потенціалу лиходійства. Це просто дрібні шахраї", - сказав режисер.

При цьому, як професіонал, він високо оцінив акторську майстерність деяких народних депутатів. які брешуть настільки самовіддано, що самі вірять в свою брехню. "Це дуже цікаво, тому що політичний театр нам заважає працювати. Це наші конкуренти", - підкреслив Кравченко під оплески журналістів.

На додачу до цього режисер поскаржився: "Ми здійснюємо формування культурного простору в державі. І, звичайно, хотілося б більше уваги і підтримки від неї".

Прес-конференція в інформагентстві розпочалася з виступу на балконі персонажа з "Дракона". Божевільний Бургомістр у виконанні народного артиста України Василя Остафійчука, розмахував рукавами гамівної сорочки, закликаючи перехожих полюбити один одного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-