В Україні покажуть мультфільм про бельгійських добровольців Першої світової

В Україні покажуть мультфільм про бельгійських добровольців Першої світової

Укрінформ
Протягом червня в шести містах України з метою вшанування подій Першої світової війни покажуть иультфільм Яна Бюльтила «Cafard» - історію невеликого експедиційного дивізіону бельгійських добровольців, який сто років тому опинився на території України.

Про це заявила в четвер на прес-конференції в Укрінформі заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова.

"Міністерство інформаційної політики та Посольство Бельгії об’єднали свої зусилля, щоб представити українській публіці невідомий розділ цього глобального конфлікту. Події відбувалися сто років тому в Україні і стосувалися невеликого бельгійського дивізіону добровольців. Показ анімаційного фільму пройде в Одесі, Херсоні, Запоріжжі, Дніпрі, Краматорську та Сєверодонецьку”, - сказала Попова.

За її словами, крім того у фойє кінотеатрів буде відкрита виставка, яка простежує історичні факти, на яких заснований мультфільм. “Тобто, відбудеться показ мультфільму, виставка, а також у кожному місті ми проведемо прес-конференцію для місцевих ЗМІ. Ми разом із Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгія в Україні Люком Якобсом будемо представляти «Cafard»”, - сказала заступник міністра інформаційної політики.

Посол Люк Якобс розповів, що в цьому повнометражному анімаційному фільмі застосовується остання анімаційна техніка «захоплення руху» («motion capture»). "Фільм «Cafard» є візитівкою нових тенденцій в кіноіндустрії Бельгії”, - сказав він.

У 1916 році бельгійський автобронедивізіон, відомий своєю абревіатурною назвою «АСМ», був відправлений королем Альбертом І на допомогу царській армії до галицького фронту. Він провів кілька наступів в Карпатах та на Тернопільщині. Військовий підрозділ після більшовицької революції відступив до Києва, де став свідком боротьби України за незалежність. Воякам довелося вести переговори щодо свого звільнення, але шлях додому їм вдалося відшукати лише пройшовши через Сибір та територію США.

Історія "АСМ" читається як сценарій мультфільму, але тільки в 2015 році бельгійський режисер Ян Бюльтил узявся за зйомки. Мультфільм розповідає про вічні теми, зокрема відчай батька і доньки, що міг мати місце в будь-якій війні, будь-де в світі та будь-коли.

Фото: poruch.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-