Актори Миколаївського драмтеатру проведуть перформанс на балконі Укрінформу

Актори Миколаївського драмтеатру проведуть перформанс на балконі Укрінформу

Укрінформ
У четвер, 9 червня, о 14:00 в Укрінформі відбудеться подія нового жанру - прес-конференція-перформанс керівництва та акторів Миколаївського драмтеатру на тему "Хто головний Дракон у Києві?".

Про це повідомляє Укрінформ.

Подія пройде на балконі приміщення агентства Укрінформ, яке колись було знаковим. Тут, на розі вулиць Б.Хмельницького (колись вул.Леніна) та Пушкінської, був легендарний магазин "Поезія". З його балкона виступали відомі поети, художники і музиканти.

Нині, вперше після тривалої перерви, це приміщення буде відкрите для публіки. І вперше сюди наважаться вийти актори Миколаївського драмтеатру, які привезли до Києва виставу "Дракон" - симбіоз культових творів: п'єси Євгена Шварца і сценарію Григорія Горіна до фільму Марка Захарова. І все це - у власній інтерпретації, з оригінальними рішеннями і зірковими акторами, яких обіцяє режисер-постановник вистави - художній керівник театру Микола Кравченко.

Дещицю з того вони презентують під час прес-конференції. А також її учасники готові заявити про свою відверту позицію: як чиновники "керують" театром? як політика формує "культурну програму" в Україні? хто "вбиває" культурні ініціативи у провінції та у країні?

Творчий колектив з Миколаєва наголошує, що прагне донести свої погляди до якомога ширшого кола людей - журналістів, блогерів, колег з театрів, студентів театральних вузів і просто перехожих. Тому обрали незвичний формат заходу - перформанс на балконі інформагентства, навпроти театру імені Лесі Українки, де ввечері відбудеться "Дракон" - вистава яскрава і незвичайна, яку рідко хто наважується підважити, а тому рідко кому випадає шанс її побачити.

Акредитація - на місці. Під час заходу будуть розіграні контрамарки на вечірню виставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-