Петриківський розпис поєднали з символікою Євробачення

Петриківський розпис поєднали з символікою Євробачення

Укрінформ
Ідею львівського студента з Петриківки - прикрасити елементами петриківського розпису символіку «Євробачення-2017» підтримав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

Як повідомляє офіційний сайт Дніпропетровської облдержадміністрації, ОДА просуватиме цю ідею на найвищому державному рівні.

«Петриківка - це те, що знають у світі, тому ідея варта того, щоб бути реалізованою. Дніпропетровська ОДА офіційно звернеться до Кабінету Міністрів України з такою пропозицією», - наголосив Резніченко.

Як зазначається, ідея зробити петриківку символом Євробачення-2017 народилася у юнака з Петриківки Ігоря Лісного, який вивчає національне мистецтво у Львівській академії.

Лісний вже візуалізував свою пропозицію, використавши для цього роботи петриківських майстрів Олександра Опарія, Олени Ярмолюк та свої власні.

Центр народного мистецтва «Петриківка» також підтримав ідею. Його очільник Василь Біленко зазначає, що майстри Петриківки готові долучитися до роботи та розробити низку цікавих малюнків.

Нагадаємо, петриківський декоративний розпис визнаний культурним надбанням людства, внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО та є своєрідною візитівкою Дніпропетровщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-