"7 чудес України" приваблять туристів до історичних місць - Томенко

Фото
Укрінформ
Засновник Фонду "Рідна країна" Микола Томенко прогнозує, що акція "7 чудес України: історичні міста та містечка" на 30-50% збільшить потік туристів до її фіналістів та переможців.

Про це Томенко, який є ініціатором акції, сказав на презентації в Укрінформі нового етапу акції, під час якої члени оргкомітету оголосили 21 її фіналіста.

"Вперше ми такі дуже прагматичні. Цією акцією ми хочемо допомогти містам, які борються за те, щоб до них приїхали туристи і люди на відпочинок. Ми хочемо допомогти їм поповнити бюджети і через це покращити інфраструктуру. Це ми теж враховували, коли ухвалювали рішення, які об'єкти брати до уваги. Якщо в середньому по Україні за літньо-осінній сезон на 30% ми збільшимо відвідуваність міст, що увійшли до списку фіналістів, ми вважатимемо, що успішно попрацювали. А далі переможці уже отримають більше зростання відвідуваності, тому що ми додамо їм рекламу, фільми, поліграфію. Тобто мінімально ми розраховуємо на 30% збільшити відвідуваність 21 місту, і на 50% - переможцям", - підкреслив Томенко.

Він також уточнив, що насправді деякі міста зі списку фіналістів умовно позначили цілі туристичні маршрути, це цілий комплекс міст чи містечок навколо об'єкта.

"Коли ми приймали рішення по Полтавщині, то за об'єктом Диканька пропонуватимемо цілий маршрут: Диканька - Опішня - Котельва. А деяким містам акція допоможе активніше пропагувати свою сувенірну продукцію. Ми нараховуємо більше 200 майстрів петриківського розпису, але потужної промоакції, щоб вони могли продавати свою продукцію, досі немає", - зазначив Томенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-