Великих ляльок тепер можна подивитись на виставці «В країні чудес»

Великих ляльок тепер можна подивитись на виставці «В країні чудес»

Укрінформ

В Українському Фонді культури в золотому залі відбулось урочисте відкриття персональної виставки Наталії Фоміної.

«Пройшов дощ, тепер на нас чекає хороша погода. Тому я вам бажаю порадіти, насолодитись та набратись позитивного заряду. Дуже рада вас всіх бачити, насолоджуйтесь», - лаконічно привітала гостей майстриня.

Як сказали організатори виставки, створення колекції ляльок, експонованих на виставці, зайняло у Наталії Фоміної майже 2 роки: «Ми організували цю виставку напередодні дня Києва, аби прийшли кияни і насолодилися колекцією, яку створила Наталія Фоміна. Вона над нею працювала майже 2 роки», - розповіла куратор виставки Надія Ніколаєва. Сама художниця поділилася, що це її перша персональна виставка. «Такого плану, з живописом та ляльками – перша виставка», - розповіла Наталія Фоміна. 

На виставці під назвою “В країні чудес” буде експонуватися живопис, а також галерея авторських ляльок, об’єднаних єдиним ритмом, що визначає казкову сюїту мисткиня. Важливе місце у творчості Наталії Фоміної займає мистецтво авторської ляльки, яким вона займається протягом двадцяти років. Дуже цікаво, що Наталія завжди використовує рідкісні мережива, які ретельно підбирає відповідно до твору. Наприклад, так було в роботі над лялькою "Фантина" (Віктор Гюго "Знедолені"). Події в романі розгортаються в період з 1815 до 1832 року, а костюм ляльки прикрашено французькими мереживами, які за часом виготовлення збігаються з часом написання роману, та вироблені близько 1860 року.

Художниця розповіла, що всі рідкісні матеріали знаходить під час своїх подорожей до Європи на блошиних ринках: «Я і сама часто буваю в Європі, буваю на блошиних ринках, це місце, де можна знайти саме те, що мені потрібно для роботи», - розказала Наталія Фоміна. Також часто матеріали, серед яких мережева 18 сторіччя, оксамит, для майстрині знаходять друзі, які знають її смаки та вподобання. Кожен твір художниці має свою історію і філософію, роботи не просто створюються, вони – народжуються, проходять крізь душу. «Наприклад бачиш, якийсь дощ йде – і хочеться створити людину дощу. Це неможливо пояснити», - розповіла Наталія. Народження однієї ляльки, за словами художниці, займає від декількох місяців до двох років.

Роботи Наталії Фоміної знаходяться у приватних колекція по всьому світу. Відповідаючи на питання про свою найдорожчу ляльку, мисткиня послалась на комерційну таємницю, проте розповіла, що дуже часто просто дарує свої роботи: «Ті, які поїхали за кордон – вони найчастіше даруються, це подарунки», - сказала талановита художниця. Наталія Фоміна навчалась в Санкт-Петербурзі в графічній студії у головного художника Ермітажу – Є. І. Ухнальова та в майстерні А. Л. Слепеча. Вона і художник, і графік, і фотограф.

В живописі Наталія Фоміна продовжує традиції європейського постмодерного мистецтва та створює абстрактні роботи, характерними для яких є загадковий символізм, особлива техніка виконання, гармонійне поєднання кольорів. Запрошуємо відвідати неповторну виставку, яка подарує Вам радісні емоції, а казкові образи нагадають про країну мрій. Під час виставки, яка працює щодня з 27 травня до кінця червня, проходитимуть майстер-класи та лекції, які допоможуть заглибитися у неймовірний світ мистецтва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-