Активісти дали добро законопроекту про контроль за імпортом літератури

Активісти дали добро законопроекту про контроль за імпортом літератури

Укрінформ
Громадська рада при Держкомтелерадіо підтримала законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення механізму контролю за видавничою продукцією антиукраїнського змісту". 

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні ради в четвер, повідомляє сайт Держкомтелерадіо.

"Згідно з  законопроектом передбачено запровадження дозвільного принципу на ввезення та розповсюдження видавничої продукції походженням із країни-агресора", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, буде введено норму, про заборону поширення друкованої продукції із закликами до знищення територіальної цілісності України, пропаганди війни, популяризації силових органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що створюють позитивний образ військовослужбовців держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України.

За словами Першого заступника Голови Держкомтелерадіо Богдана Червака, дозволи на російські книги будуть видавати не чиновники, а громадські експерти.

"При Держкомтелерадіо буде створена громадська експертна рада, яка за заявками офіційних імпортерів буде перевіряти назви по номенклатурі імпорту, по заявці кожного імпортера російських книжок. І якщо громадська експертна рада буде знаходити антиукраїнський, антидержавний, ворожий для України зміст, то така продукція не буде отримувати дозволу для поширення в Україні", - наголосив Богдан Червак.

Він також додав, що подібна експертна комісія успішно діє при Державному агентстві України з питань кіно.

Зараз законопроект перебуває на погодженні в центральних органах виконавчої влади.

Фото: facebook.com/georgiy.kasianov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-